„Аз обичам България“ в Троян

Състезание под надслов „Аз обичам България“ се проведе в Троян дни преди Националния празник. Инициативата бе на ОУ „Иван Хаджийски“.

В състезанието се включиха ученици от училището домакин, от НУ „Св. Св Кирил и Методи“ и НУ „Христо Ботев“. Децата бяха разделени на три отбора – „Бял“, „Зелен“ и „Червен“, като всеки бе съставен от по двама представители от училище.
В играта бяха включени въпроси на историческа тематика, задание, свързано с подреждане на думи и практическа част – изработване на паметника „Шипка“ от моделин.
Компетентно жури в състав: Николай Цочев – председател и Радиана Бояджиева и Маринела Велчева – членове, оценяваше бързината и точността на отговорите.
По време на паузата имаше игра с публиката, която също трябваше да отговаря на въпроси от исторически и научно-популярен характер.
Специални изненада поднесоха младите таланти от театрално студио „Фют“ от ОУ „Иван Хаджийски“, които изпълниха модернизиран фрагмент от пиесата „Снежанка и седемте джуджета“.
След почти двучасова оспорвана битка победител в състезанието „Аз обичам България“ стана отборът „Бели“. Всички състезатели получиха медали, грамоти и предметни награди от организаторите.
Стана наистина интересно състезание, в което и участниците и публиката се забавляваха много. Същевременно децата обогатиха познанията си по родна история и работиха в екип“ – сподели директорът на ОУ „Иван Хаджийски“ Ралица Бенчева и разказа – „Преди няколко месеца направихме подобно състезание на вътрешноучилищно ниво и се получи наистина добре. Затова решихме да го повторим в по-голям формат и да поканим другите училища да участват. В резултат се получи истински историческо-познавателен спектакъл, подобен на едноименния телевизионен формат „Аз обичам България“.
Смятам, че смело можем да кандидатстваме с проявата за национална награда за култура, носител на каквато ОУ „Иван Хаджийски“ беше миналата година.“
Ръководството на ОУ „Иван Хаджийски“ изказва специални благодарности за положения труд, амбиция и креативност на Богдана Христова, Бонка Минкова, Николай Цочев и Соня Пенчева.


Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари