Проведе се традиционният гложенски събор


През изминалата събота и неделя се проведе традиционният гложенски събор.
Събитието беше открито в петък от кмета на село Гложене Милчо Милчев.

Специални гости на празника бяха кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на Общинския съвет Мария Стойчева, като присъстваха още кметове на кметства, жители и гости на селото.





Програмата бе представена от съставите на НЧ „Цачо Ненов“ и включваше редица мероприятия. Всеки празник започва с песен, а сега честта да са първи имаха група „Гложенски напеви“. Йоана Краева рецитира стихотворение посветено на покровителя на гложенския събор - Св. Илия, а след това на сцената излезе и традиционният участник в празника Веселка Росенова, която е великолепна изпълнителка на руски песни. Участие взеха и от клуб за народни танци „Радост“ с. Гложене, които изпълниха сложно и Ситно шопско хоро. С много старание децата от селото бяха подготвили едно интересно и полезно „Еко-ревю”, насочено към опазването на околната среда. Жури оцени костюмите и представянето, а ето и някои от категориите – Еко-чар, Еко-магия, Еко-стил, Еко-сладур и др. Мис „Еко 2016“ стана Никол Маринова, а Мистър „Еко 2016“ Дамян Коцев. Последваха изпълнения на Етрополската духова музика, която събра всички присъстващи на едно голямо кръшно хоро. Д-р Бояджиева и г-жа Стойчева посетиха и музейната сбирка в с. Гложене, запознавайки се с интересните и любопитни експонати както и с историята, която музеят съхранява.
През останалите дни всички желаещи можеха да посетят музея, да гледат футболен мач на ветерани и футболна среща между с. Гложене и с. Голям извор. За децата бяха организирани - изпълнение на дузпи, викторина и игра на клъцни срежи.

spodelime.com

Коментари