Община Троян ще взима участие в организиране на събития, допринасящи за развитието на туризма в района

"July morning" на Беклемето
Следващият приоритет за развитие на туризма в Троянска община през 2019 г.  е , че администрацията   планира участие в организиране на събития, допринасящи за развитието на туризма в общината, затова в програмата си включва мероприятия, финансирани със средства от туристическия данък.

И през тази година ще се проведат   традиционните фестивали  и  празници.
За радост на феновете на рока, посрещането на изгряващото слънце на Беклемето  -  "July morning"  ще се проведе за трета поредна година  и ще бъде организирано изцяло от Общината Отново ще има рок , бира и скара  за всички желаещи.
Обичаният от всички троянпочти най-стария  „Празник на билките, планината и туризма- 2019 г.” ще се проведе 17-то издание на  29 юни 2019 г.в местността  ‘Айдушко сборище” над с.Балканец  То се организира от Сдружението по туризъм в Троян с финансовата помощ на община Троян. Този празник ежегодно събира хиляди българи от всички краища на страната. За да се  повеселят и да изпият от богатия билков чай. Любими певци ще допринесат за доброто настроение. Повече информация за събитието може да прочетете на Фейсбук страницата на празника.
ци и гости на града
Празник на Билките,планината и туризма

Общината ще бъде   съорганизатор на „Фестивал Здравей здраве - 2019 г.”, С подкрепата на фестивал „Здравей, Здраве Пловдив”. Фестивалът е осъществяване на нашата идея да се популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве
Програмата за фестивала  може да прочетете ТУК

За втори път тази година ще се проведе  Занаятчийски пленер „Духовни проявления във времето и пространството“. Миналата година то бе организирано за пръв път от Сдружението на занятчиите в Троян. Участваха почти всички майстори. Тяхната идея бе да стане традиционен. Изработените произведения бяха изложени в Музея на занаятите по време на професионалния  им празник на 12.10. 2019г -св.Спиридон. Общинска администрация отново ще участва в организирането му.

НД „Традиция“ РК „34-ти пехотен троянски полк“ Априлци – Троян – Севлиево реши да обедини своите чествания под знака реконструкция на исторически военни събития. Ще бъде пресъздадена битка от Новата история на България, Третото Българско царство  включена в  програмата на традициионния Български фестивал на Сливата от  20.09 - 23.09. 2019г.  Героизмът на българския войник при битката в местността "Добро поле"  ще бъде показан на 22.09.2019г, в Деня на Независимостта на България. Пробив при Добро поле, е битка през Първата световна война, състояла се на 15 септември 1918 година на платото Добро поле в Македония между български и противникови сръбско-френски военни формирования. Също така ще се проведе и конференция по случай 101години от Ньойския договор на тема "Ньойският договор -последствия и поуки"
И нека не забравяме вече станал популярен по света  "Български фестивал на сливата", който се организира от екип на Общинска администрация. Отново ще ни очакват много изненади , забавления.
Община Троян ще и съорганизатор на събитията послучай 146-години от обесването на Васил Левски.

Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари