Инж.Марин Радевски: "Всеки ден нещо ново, всеки ден - нагоре!"

По повод деня на предприемача (9 октомври) учениците от 11г клас на професионална паралелка "Хотелиерство и ресторантьорство" на СУ"Васил Левски" заедно с г-жа Бихрияна Брилска (учител по теория на икономическите науки) посетиха инж.
Марин Радевски и неговото  предприятие "Калинел". Там на място младите хора научиха интересни факти от историята на това водещо икономиката на град Троян предприятие. Срещнаха се с младия  и динамичен екип  от мениджърите на " Калинел" - решителни,инициативни хора, поели риска и иновацията да водят фирмата напред и нагоре. Екатерина Радевска - учила в чужбина и се е върнала в своя град.  Можеща, знаеща и перфектен мениджър. Петър Лалев - от планов отдел, с най дълъг стаж (20 години), представителката на "Търговския отдел - Мария Ковачева, колегата й Петя Дулова, началник отдел "ОТК", Георги Куцаров, отличния началник - цех. Да, всички те са започнали от ниво работници. Показали своите данни, преминали всички стъпала на йерархията и сега собственика на фирмата, Марин Радевски, им  е гласувал доверие.
Самият той на няколко пъти сподели, че поощрява иновативните методи на работа. За него и екипа му принципа е един "Всеки ден нещо ново, всеки ден - нагоре".  Например в цеха за олекотени завивки  преди години са се произвеждали 10000 броя седмично. Сега бройката е скочила 5 пъти. Стига до 50000 бр на седмица и 65 ТИР -а се товарят за ИКЕА и десетина за други поръчки.
Благодарение помощта на троянската фабрика  фирма "Болан" излиза от криза и сега вече има собствено предприятие в Ловеч, което засега е печелившо.
На срещата с екипа на "Калинел"  учениците разбраха още,че Радевски поощрява младите хора  като отпуска стипендии за студенти, които желаят да учат специалности каквито са необходими за това производство.
Младежите от СУ "Васил Левски" останаха възхитени от радушното посрещане и интересните факти, които научиха от историята и настоящето на "Калинел" ООД
Тяхната преподавателка Бихриана Брилска поздрави с празника  на предприемача и благодари за полезните съвети, които бяха отправени към възпитаниците й. Всички получиха дар за спомен от посещението си в предприятието , което работят 1000 човека само в Троян, има клонове в градовете Червен бряг и Тетевен и в Сърбия.








Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари