Николай Йовков дари три стомни за Малкия пазар


Николай Йовков дари
Малкият пазар на ул. „Васил Левски“ в Троян вече е преобразен. Символично беше отбелязано приключването на дейностите, като в Деня на българската община, 12 октомври, кметът и ръководството на Общината, екипът за управление на проекта и служители от администрацията символично отбелязаха приключването на този първи етап.

В навечерието на празника Петковден, завършиха дейностите по първия етап от изграждането на един от 15-те обекта, посветени на знаковия празник.
Малкият пазар на ул. „Васил Левски“ вече е преобразен. Символично беше отбелязано приключването на дейностите, като в Деня на българската община, 12 октомври, кметът и ръководството на Общината, екипът за управление на проекта и служители от администрацията символично отбелязаха приключването на този първи етап.

Специален гост, който разгледа новия малък пазар, беше Николай Йовков, който утре ще получи почетно отличие – Почетен гражданин. Николай Йовков получи високото призвание за цялостната си творческа дейност като един от изявените представители на троянската керамична школа. За празника на Троян Йовков дари три стомни, които вече красят площите пред павилионите на малкия пазар. Керамичните съдове са знакови за Троян. Посетители могат да видят, че от една страна лицата изобразени на стомните са усмихнати и приветливи, а от другата – със строг поглед, с който ще пазят новия малък пазар. 

След довършване на дейностите в самите павилиони, ще бъдат проведени и търгове за отдаването им под наем. Общинското ръководство очаква в навечерието на Коледните празници малкият пазар да посрещне търговците и техните клиенти.

 


Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари