ОУ "ИВАН ХАДЖИЙСКИ" ОТБЕЛЯЗА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

На 13 октомври се навършват 111 години от рождението на Иван Хаджийски, патрон на най-старото училище в Троян.

В тази връзка бяха организирани и осъществени много инициативи.
Празникът протече в два дни. В петък бе открита изложба "Плодовете на есента". В експозицията бяха представени не само плодове, типични за сезона, но и производи от тях - богата есенна палитра, събрана във фоайето на училището от ученици и учители.
Празничният ден продължи с любимото на всички Музикално междучасие, което вдигна настроението на малки и големи.
По-късно изявени ученици бяха поканени на чай при директора. Тема на разговор беше живота и делото на Иван Хаджийски. На изпращане децата получиха от директора подаръци – книги.
В събота се проведе тържествено заседание на новоучредения ученически съвет. На него децата представиха устава и плана за дейността на Съвета, както и своите собствени мотиви да бъдат част от този орган на ученическо самоуправление.

Последва Среща на поколенията, в която се включиха бивши и настоящи ученици и учители от ОУ "Иван Хаджийски".
В ранния следобед от къщата музей на Иван Хаджийски до двора на училището се проведе велопоход.
В 14.30 часа пред паметника на Иван Хаджийски бяха поднесени венци и цветя, по-късно такива бяха поднесени и пред паметника на твореца, пред Конака.
После ученици и учители от ОУ "Иван Хаджийски" присъстваха на дебатите и лекциите на социолозите от Социологическия институт "Иван Хаджийски", които се проведоха в Информационно – културния център в Троян.
Руслана Попсавова бутон за споделяне

Снимки  и видео може да намерите на нашата ФЕЙСБУК СТРАНИЦА

Коментари