"ПОРТРЕТЪТ НА ТРОЯН", ЕСЕНЕН САЛОН, ИВАН ШОПОВ И ТРИО АВИГЕЯ В ОБНОВЕНАТА АРТ ГАЛЕРИЯ "СЕРЯКОВА КЪЩА"


Изложбата с фотографии "Портрет на един град" беше открита в галерия "Серякова къща"  в Троян по случай 150-години от обявяването му за град.
 Директно от Серякова къща
Есенният салон с най-новите творби на Дружеството на троянските художници също бе представен   Кметът на Троян Донка Михайлова откри изложбите и представи резултатите от проекта, чрез който галерията вече е с ново външно Виенско  и вътрешно художествено осветление, както и с нови механизми за експониране на картини.
https://www.youtube.com/watch?v=dvq0qGR5ZWg
За да бъде пълно удоволствието за троянци и гостите на града от побратимените градове ХАМ и Кашира пяха трио "Авигея" и троянеца Иван Шопов. Те представиха произведения от излезлия през 2017 година албум "Канатица", в  който електронната музика и фолклора вървят ръка.   Също чухме и  съвсем нови проекти.
Дълго време ехото носеше  музиката с фолклорните мотиви в съвременно звучене. "Рипни, Калинке", "Седнало е, Джоре дос", шопските напеви и много други.
Иван Шопов и трио"Авигея"
Присъстващите разгледаха новите творби на троянските художници и черно бялата изложба от 52 фотоса на проф. Цочо Бояджиев и Цветан Томчев. Това са троянци, които оставиха  спомен за идните поколения много фотографии, както и този портрет включваш снимки на известни граждани на града.












 
Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари