ТРОЯН ОТБЕЛЯЗА 111 -ТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАН ХАДЖИЙСКИ

В ранния следобед нa 13 октомври от къщата музей на Иван Хаджийски до двора на училище, носещ името на прочутият троянец - социолог се проведе велопоход .



Пред паметника на Иван Хаджийски бяха поднесени венци и цветя, по-късно такива бяха поднесени и пред паметника на твореца, пред Конака. 
"Днес, 13 октомври, отбелязваме 111 години от рождението на Иван Хаджийски. Баща на родната социология, дълбок изследовател на българската народопсихология и автор на редица книги и трудове, Хаджийски е от онези българи, които трябва да помним и с които трябва да се гордеем. Не само заради научната му работа и книги, които ни е завещал, а заради времето, енергията и обичта, които е вложил в изучаването на своя народ". С тези думи Тереза Георгиева - експерт в Община Троян въведе множеството граждани и гости на Троян за събитието.
Проф. Петър-Емил Митев, председател на Управителния съвет на Институт по социология “Иван Хаджийски”, 
който произнесе слово.
Венци и цветя на признателност бяха поднесени от: Община Троян и Общински съвет, Троян; Институт по социология “Иван Хаджийски”, София; ОУ “Иван Хаджийски”, Троян; НЧ “Наука-1870 г.” – гр. Троян, Ана Коларова - внучка на Иван Хаджийски и др.

Коментари