ТРОЯНСКИТЕ ЛОВЦИ В ОЧАКВАНЕ НА ЛОВНИЯ СЕЗОН

На 11.07.2018 в Информационно-културен център Троян бе проведен инструктаж с председателите на ловните дружинки от Община Троян

с представител на  Българската асоциация по безопасност на храните във връзка с безопасността с Африканската чума по свинете. Бяха дадени първични указания и от Министерството на Земеделието и храните. На 18 юли ще има среща с ръководители на Северозападно държавно предприятие Враца за допълнителни разяснения. Чакаме  всеки момент да публикуват променените в  Закон за лова в Държавен вестник. И от 01.08 август ще започнем отстрела на диви свине, каза специалиста по лова Сашо Василков към Сдружение Ловно-рибарско дружество Троян. Идеята е да се спре популацията.
По повод искането на Представители на Лесотехническия университет, Професионалната ловна асоциация в България (ПЛАБ) да се наложи вето над промените в Закона на лова специалисти  отговориха, че няма как да стане,  защото АЧС  е много опасен вирус. И както  чумата при овцете и козете се налага евтаназия, така и при дивата свиня.  Правилата са същите. Зарази ли се едно домашно прасе, ще се наложи да се умъртвят в район от 3 км всички животни. А това не е желателно. Затова е наложително да се започне ловуването по скоро. Всички ловци са инструктирани за опазването на туристите.

.
Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари