ТРОЯНСКИ ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ДВЕ СЪРНЕТА


 В редакционната поща получихме благодарствено писмо до служителите на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Троян от сем. Ковачеви.
Помолихме съпругата да ни разкаже какво точно се е случило.

Вечерта около 21.00 часа семейството  връщайки се от разходка в гората   в околностите на село Орешак виждат сърна.
сърнетата в 3-иметровата шахта
Чуват и  нейните звуци, сякаш вика малките се. След миг обаче се чул отговор на тревожния сигнал на майката, който идвал някъде отдолу. Започват да чистят по земята и що да видят. В една необезопасена дълбока шахта  две сърнет  паднали  плачат и молят за спасение. (Добре, че не е паднал човек - щял е да се изпотроши. Не е лошо да се проверяват шахтите)

 Веднага сигнализират на  112 и след много много кратко време дежурните пожарникари пристигат.  Изваждат двете  сърнички, които от радост се втурват към майка си. Жената  още ни разказа, че за пръв път диво животно се  доближило до нея и с поглед я молела да спасят рожбите й. Сълзите й потекли...
Семейство Ковачеви благодарят на хората, които спасиха животните и дариха с радост майка им.





"Изказваме нашата искрена благодарност и удовлетвореност от работата и професионализма на служителите от дежурната смяна на РСПБЗН Троян.


При подаден от нас сигнал на 10.07.2018 г. в 21 часа за попаднали в необезопасена дълбока шахта, в район около с. Орешак, малки сърни, служителите се отзоваха и спасиха животните от неизбежна гибел.
БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!", се казва в писмото
И ние от името на екипа на Троян Експрес също благодарим и пожелаваме на всички служители да  са такива добряци и всеотдайни към професията си


Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари

Unknown каза…
Защо няма имена , много благородна постъпка .Браво на момчетата без имена,,