ЗАДЪРЖАХА ЗАПОДОЗРЕНИ ЗА НЕЗАКОНЕН ДОБИВ НА НЕФТ

Изоставеният сондаж 
Двама мъже са задържани по подозрение в незаконен добив на нефтопродукти от нефункциониращ сондаж край с. Деветаки.

Действията на полицейските служители са в рамките на специализирана полицейска операция с участието на ТДНС-Ловеч, служители от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч и РУ-Ловеч.
В момент на незаконен добив на нефтопродукти от сондажа край с. Деветаки, които са изключителна държавна собственост  е задържан 41-годишен мъж с 400 литра газов кондензат. Кондензатът представлява ултра лек петрол. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия, в сграда в с. Александрово е задържан 58-годишен мъж при опит да транспортира други 2100 литра газов кондензат.
Извършено е претърсване и в частно жилище в с. Деветаки, където полицаите са намерили и иззели още 110 литра газов кондензат.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 240 "А" от НК, в хода на което са иззети общо 2610 литра незаконно добит нефтопродукт /газов кондензат/.      
Да припомним на читателите , че
четирима са арестувани на 29-30.06.2016 край Ловеч за незаконен добив на нефтопродукти при съвместна операция на ДАНС и служители на "Икономическа полиция" към дирекцията на МВР в Ловеч, съобщиха оттам.

Мъжете са задържани след полунощ на пътя между селата Деветаки и Брестово. Органите на реда са спрели за проверка микробус, натоварен с 1350 литра от нефтения продукт кондензат, добиван незаконно от изоставен сондаж-държавна собственост, в землището на село Деветаки.

Единият от мъжете е от Ловеч, а останалите от троянските села Борима, Орешак и Бели Осъм, съобщиха от МВР.

В хода на полицейската операция са извършени претърсвания в складова база в Ловеч, ползвана от престъпната група. Там на място е открит ТИР, натоварен с шест тона от продукта, а в непосредствена близост до товарния автомобил са открити още 3 бидона по едни тон, пълни с кондензат.


 

Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари