Славян Лишев от Троян ще тренира при американски треньор

Троянската надежда на БК“Чавдар „ Троян  Славян Лишев ще  заедно с още 14 момчета  ще има шанса да се готви  с един треньорите на Кайри Ървинг в Бостън - Пиер Съли.
Обещаващите гардове ще участват в "7Days Мастър клас" по индивидуални баскетболни тренировки.
В периода 23-29.07.2018 г. в зала "Триадица", гр. София ще се проведе единственият по рода си 7DAYS Мастър клас по индивидуални баскетболни тренировки с Джими Хънт и треньор от САЩ. Първият гост от проекта на Coach J (Джими Хънт) е един от треньорите в дъщерния отбор на Бостън Селтикс в Лигата за развитие на НБА - Пиер Съли, който пристига в България, за да подкрепи своя приятел в развитието на "Баскетболната лаборатория" - индивидуалните тренировки с подрастващи.
Останалите млади баскетболисти, които ще тренират на този камп са : Александър Гавалюгов и Денис Петков от  Балкан, Павлин Иванов Сливен, Момчил Тодоров Несебър,Кристиян Попов и Мартин Зафиров от  Варна. Двама играчи на Левски-Момчил Кадиев иДжерами Колев; Максим Бочев БУБА; Борислав Сотиров Самоков; Петър Ралчев Пловдив; Виктор Златев Шумен;  Стоян Ангелов и  Волен Гаврилов ЦСКА
През първите два дни на 7DAYS Мастър класа, 15 потенциални деца на възраст от 12 до 14 години , които бяха селектирани от БФ Баскетбол и ще имат възможност да прекарат два тренировъчни дни с Джими Хънт(играч на Левски, сега треньор) и Пиер Съли. В останалите пет дни 7DAYS Мастър клас ще бъде отворен за всички, които искат да се докоснат до американските техники и методи за развитие на професионални спортисти. Проектът на Джими Хънт се осъществява с подкрепата на Българска федерация по баскетбол, 7DAYS и Festa Hotels.
Пиер Съли завършва университета в Южна Флорида с бакалавърска степен в специалност "Баскетбол", след което става помощник-треньор в университета Лесли. Той е основател и главен треньор в развитие на играчи за ATF Athletix LLC  (Елитно баскетболно обучение). Участвал е в различни академии за треньори по подготовка на играчи за НБА. Във визитката на Съли се отличава и работата му като помощник-треньор в отбора на Мейн Ред Клоус, който е филиал на Селтикс, където се изявява към този момент, но също така е работил и с Бостън.

Коментари