
и ще покаже специална напитка, базирана на кафе, разработена от него.
Фабио Дотти ще бъде в Троян в Cafe Ami в сряда на 18.07 2018 от 16.00часа .
най-важните умения, които трябва да има всеки бариста.
Освен това ще разкаже как се е преборил за световната титла на Националния институт
Espresso Italiano, с какво се занимава в момента в Agust и каква е италианската кафе
култура, която става все по-популярна и у нас.Напитката, която ще покаже,
е по негова рецепта и съдържа специален сорт кафе, малко алкохол и невероятен аромат на
панетоне. Разбира се, тайната е в приготвянето и Фабио ще сподели с българските
кафе-ентусиасти тънкостите в бариста изкуството, които са му донесли и световната титла.
Espresso Italiano, с какво се занимава в момента в Agust и каква е италианската кафе
култура, която става все по-популярна и у нас.Напитката, която ще покаже,
е по негова рецепта и съдържа специален сорт кафе, малко алкохол и невероятен аромат на
панетоне. Разбира се, тайната е в приготвянето и Фабио ще сподели с българските
кафе-ентусиасти тънкостите в бариста изкуството, които са му донесли и световната титла.
Agust е италианска марка кафе с история.
Компанията е основана от Аугусто и Мариароса Корсини,
които отварят първия си магазин за кафе през 1956 година.
На пакетите кафе, които продават, пишело: “Най-малката пекарна, най-хубавото кафе”.
Днес, над 60 години по-късно, компанията все още се управлява от семейство
Корсини и не спира да се развива.
Компанията е основана от Аугусто и Мариароса Корсини,
които отварят първия си магазин за кафе през 1956 година.
На пакетите кафе, които продават, пишело: “Най-малката пекарна, най-хубавото кафе”.
Днес, над 60 години по-късно, компанията все още се управлява от семейство
Корсини и не спира да се развива.
Фабио Доти е роден в Бреша, Италия, на 17 февруари 1996 година.
Започва работа в ресторант като сервитьор веднага щом навършва
на 18 години и след само 5 месеца е повишен в управител.
След това преминава през множество курсове за барман
и постепенно започва да си сътрудничи с
Започва работа в ресторант като сервитьор веднага щом навършва
на 18 години и след само 5 месеца е повишен в управител.
След това преминава през множество курсове за барман
и постепенно започва да си сътрудничи с
различни големи ресторанти в града, за да натрупа възможно най- много опит.
След година открива света на кафето, където се оказва, че се крие и истинската му страст.
Записва се на обучение в AICAF—
Accademia Italiana Maestri del Caffè,
След година открива света на кафето, където се оказва, че се крие и истинската му страст.
Записва се на обучение в AICAF—
което продължава цели 10 месеца. Той развива своите умения с
помощта на президента на Академията, който вижда големия му талант.
След успешното завършване на обучението решава да стане инструктор.
Преминава курс в Ломбардия и става
След успешното завършване на обучението решава да стане инструктор.
Преминава курс в Ломбардия и става
лавен бариста в "Pasticceria Veneto di Iginio Massari”.
Там работи една година и след това получава предложение от Agust,
което веднага приема.
Там работи една година и след това получава предложение от Agust,
което веднага приема.
Фабио има множество награди и сертификати и сега идва в България,
за да сподели своята страст и да предаде наученото за кафето на българските баристи.
CAFE AMI В ТРОЯН - ВАШЕТО КАФЕ
ОЧАКВАМЕ ВИ!
CAFE AMI В ТРОЯН - ВАШЕТО КАФЕ
ОЧАКВАМЕ ВИ!
Коментари