ЗА ПЪРВИ ПЪТ СВЕТОВНИЯТ БАРИСТА ШАМПИОН ПРИСТИГА В ТРОЯН


На 16 юли в София идва световният бариста шампион Фабио Доти. Той ще посети и Троян.

Той пристига по покана на българския представител на кафе Agust 
и ще покаже специална напитка, базирана на кафе, разработена от него.
Фабио Дотти ще бъде в Троян в Cafe Ami в сряда на 18.07 2018 от 16.00часа .

Фабио ще проведе бариста обучение Caffetteria di Gioia в София, на което ще демонстрира
 най-важните умения, които трябва да има всеки бариста. 
Освен това ще разкаже как се е преборил за световната титла на Националния институт 
Espresso Italiano, с какво се занимава в момента в Agust и каква е италианската кафе
 култура, която става все по-популярна и у нас.Напитката, която ще покаже, 
е по негова рецепта и съдържа специален сорт кафе, малко алкохол и невероятен аромат на
 панетоне. Разбира се, тайната е в приготвянето и Фабио ще  сподели с българските 
кафе-ентусиасти тънкостите в бариста изкуството, които са му донесли и световната титла.
Agust е италианска марка кафе с история.
 Компанията е основана от Аугусто и Мариароса Корсини,
 които отварят първия си магазин за кафе през 1956 година. 
На пакетите кафе, които продават, пишело: “Най-малката пекарна, най-хубавото кафе”. 
Днес, над 60 години по-късно, компанията все още се управлява от семейство 
Корсини и не спира да се развива.

Фабио Доти е роден в Бреша, Италия, на 17 февруари 1996 година. 
Започва работа в ресторант като сервитьор веднага щом навършва
 на 18 години и след само 5 месеца е повишен в управител.
 След това преминава през множество курсове за барман 
и постепенно започва да си сътрудничи с
различни големи ресторанти в града, за да натрупа възможно най- много опит. 
След година открива света на кафето, където се оказва, че се крие и истинската му страст. 
Записва се на обучение в AICAF—Accademia Italiana Maestri del Caffè,
 което продължава цели 10 месеца. Той развива своите умения с
помощта на президента на Академията, който вижда големия му талант. 
След успешното завършване на обучението решава да стане инструктор. 
Преминава курс в Ломбардия и става
лавен бариста в "Pasticceria Veneto di Iginio Massari”.
 Там работи една година и след това получава предложение от Agust, 
което веднага приема.

Фабио има множество награди и сертификати и сега идва в България, 
за да сподели своята страст и да предаде наученото за кафето на българските баристи.

CAFE AMI В ТРОЯН - ВАШЕТО КАФЕ

ОЧАКВАМЕ ВИ!




Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари