Зам.-министърът на образованието Деница Сачева идва в Ловеч



Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще посети Ловеч на 16 юли (понеделник). 

Тя ще участва в обучителен семинар във връзка с реализирането на Плана за действие за изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (2015-2020 ). Събитието е организирано съвместно с РУО – Ловеч и ще се проведе в залата на Общински съвет – Ловеч от 14 часа.
На двудневния обучителния семинар (16 -17 юли) ще присъства и Грета Ганчева, директор на дирекция „Приобщаващо образование“ в Министерството на образованието и науката. Грета Ганчева ще представи измененията на Плана за действие за изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства и разпределение на дейностите по дирекции.
В семинара ще се включат експерти от ресорните дирекции на МОН, от регионалните управления на образованието, представители на Изпълнителната дирекция ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и на Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) – членове на Координационното звено.
През втория ден са предвидени посещения на училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч и на музей.
Община Ловеч, пресцентър
12.07.2018 г.

Руслана Попсавова бутон за споделяне

Коментари