ЧИТАТЕЛИТЕ ПИТАТ, ОБЩИНАТА ОТГОВАРЯ: РЕМОНТ И СЛЕД РЕМОНТА - ВАНДАЛЩИНА


Разтревожени граждани ни потърсиха за помощ .






Миналата седмица четвъртък и петък (5 и 6 юли)на улица „Христо Ботев“ малките номера  над Санаториума или Белодробна болница Троян, забелязват камиони и багери да пътуват по скоро асфалтираната улица(има няма 9 месеца) На поляната копаят пръст и камионите се пълнят. Изчезват  за малко и отново е връщат. Но превозвайки строителни отпадъци , които изспиват на купчини и в изкопания трап, който не е обезопасен, разказват троянци.

Също така се оплакаха, че  след изкопаване на този ров се получава дига и водата  се изтича надолу по улицата. Защото глупава вода няма, както каза един гражданин. Тя тече надолу, никога нагоре.

Потърсих Елеонора Тотева-управител на ОП“Комунални услуги“ дали  знае нещо за тези отпадъци и техен багер ли копае? Но е оказа, че не са троянци.  В търсене на истината разбрахме, че служители  на Ловешка строителна фирма работят на поляната и хвърлят строителни отпадъци. Свидетелите са жителите на улицата. Тази фирма работи  в момента  за троянско предприятие.
Свързах се и с инж.Райковски от Община Троян за съдействие  по този проблем преди да извършим проверката на място. Да, Община Троян е позволила да се вземе пръст от тази поляна за фирмата X, но никога не е позволявала да се изхвърлят отпадъци.
И така отидох на мястото  и още  от далеко разбрах, че гражданите казват истината.  Пътувайки нагоре видях  асфалта колко е съсипан и мръсен от калните гуми на камионите. Вече  ми бе ясно какво ме очаква. Ето какво снимах :
Боклуците в рова

Ямата

Багерът е изкопал  около 5 метра яма. В нея са нахвърляни боклуци. В първият момент човек ще каже, че депото за боклуци е преместено.
Купи строителни отпадъци са изсипани на поляната.
Купите строителен отпадък
Поройният дъжд си е направил локвите , водата си течала надолу по улицата и е подкопавала и разрушавала асфалта. На две места асфалта  е напукан и се руши от тежестта на превозните средства
Току-що положения асфалт през 2017

Това е разрушения асфалт следствие тежината на камионите през 2018



 
Локвите след дъжда




Предната купчина  с големи камъни и бордюри е от 10 юли 2018 - отпадък от някъде и за никъде


Зад нея купчината е за засипване на пътя Доставена е от Общината.



Следите от камионите

Въпросите, които възникват на първо четене са няколко. Защо багеристът  не е изравнил  и заринал ямата? Защо никой не се сети, че може да падне човек, дете? Кой е наредил строителните отпадъци да се хвърлят там?
Тези въпроси ще са отправени  в писмен вид към отговарящите за строителството в Община Троян. Ще изискаме и проверка с ловешката фирма, която пусна тежките камиони по асфалта и му разказаха играта.
Драги читатели, всички живеем на тази Земя. Тя е наша. Трябва да я пазим!  Не  може да се прави нещо хубаво с парите на данъкоплатците, а друг да  го руши. Истината е, че  ремонтите на улицата и други подобни  отново ще излезнат от джоба ни!


Улицата на 10 юли 2018


 Руслана Попсавова

бутон за споделяне

Коментари