Троянецът Павлин Дишев със златен медал от Световното в Бургас


Пpawlinавлин Дишев – със златен медал на кумите отборно от Световното първенство по шотокан карате в Бургас.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Световното първенство по шотокан карате – до и  9-тата Световна Кохай купа заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков,  президента на Световната федерация на Шотокан карате до на Обединените нации – Аурел Патру и председателя на Българската федерация по шотокан карате-до Александър Славков. На откриването беше прочетен и поздравителен адрес от името на министър-председателя Бойко Борисов.
„Шотокан карате – до е един от най-успешните български спортове в последните 4 години. Бих искал да благодаря на Световната федерация по Шотокан карате – до на Обединените нации, че гласува доверие на българската федерация и Община Бургас да организират това първенство, тъй като България е домакин за първи път на най-престижното състезание в този спорт“, каза на откриването министър Кралев.
24-тото Световно първенство по шотокан карате – до и 9-тата световна Кохай купа се проведоха в Бургас на 8 и 9 октомври. В него участваха над 1500 състезатели от 45 държави. Според президента на световната организация, кандидатурата на България за домакинство е била изключително силна, заради успешните ни състезатели и заради атмосферата и условията, които предлага Бургас.
Павлин Дишев - роден 1990 г. в Троян. Тренира карате в "Атнес" от 1998,има защитена степен 1-ви дан/черен пояс/, съдия по карате, завършил НСА - дипломиран треньор по карате. През годините с многократни изяви и успехи на татамито за всички възрасти на национално и международно ниво. Картотекиран в Троянския клуб - през следващата седмица ще подкрепи своя клуб на "Националната купа България" в Габрово.
по материали на http://gong.bg/и Емил Атев - президент на БФК
Руслана Поопсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
http://troyanat.blogspot.bg/
spodelime.com 

Коментари