KANGOO JUMPS – емоция и страст

Оставам вярна на себе си. Продължавам да издирвам млади хора, които работят  в Троян. И който търси намира. Случайността ме срещна с Виктория Дундева.
Винаги усмихната, лъчезарна.  Изправена като струна. Тяло за милиони..Позамислих се аз. Как така подъдржа формата ? И срам не срам, попитах. И тя с присъщата многозначеща усмивка за една везна ми отговори. Елате на 9- ти септември в 18.30часа на площада и ще разберете.  Речено – сторено. Строих се рано,рано...Камерата, фотоапарата... Пълна бойна готовност както се казва.

Изведнъж се показаха едни момичета и едно момче... С едни обувки на краката. И под звуците кавъри на хитове започнаха да изпълняват аеробични упражнения. Ама подскачат, усмихват и се смеят. Имах  чувството,  че са на пружини. По едно време и аз май съм започнала да подскачам(камерата е снимала подскачащо). Две хлапета и те гледайки каките (мамите) като папагали повтаряха. Уникални бяха.Чудех кого да снимам – тях или пружиниращите младежи.


Тези млади хора изпълниха душата ми. И се замислих – какво още ново ще измислят поколенията след нас. Та да се радваме.Има бъдеще в младежта.Вярвайте ми.Нека им имаме доверие.

И така – свърши тренировката.Снимки.За спомен. Хапнахме страхотни петифури със снимка на Kangoo обувки. Послучай рожденният ден на клуба. Като в приказките – хапнахме , пийнахме и се повеселихме.

И след това с Виктория отидохме в тренировъчната зала на клуба. Там се разговорихме. Не с камера. Ей така. И тя ми разказа за себе си , за KANGOO JUMPS.

„Канго джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да махнем любовните дръжки, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака. Този вид аеробика може да се изпълнява от всички. Само сърдечно болни и бременни не могат. Иначе този спорт е възникнал и като рехабилитационни упражнения.
В продължение на години доста хора са  се старали да открият  идеалните за дома фитнес уреди, които биха могли да предоставят ефективна и пълноценна тренировка, заемайки малко пространство и същевременно да са и вид забавление.И откриват ,че  Канго джъмпс е  всичко това! KANGOO JUMPS означава в превод- кенгурово подскачане.

Продължителността средно на една тренировка е между 45-60 минути. Задължително се започва със загрявка, която също така служи и за свикване с обувките. Основната част включва петте основни стъпки на канго тренировката в различните им разновидности, като в зависимост от нивото на участниците, треньорите, задават по-сложни или съответно по-лесни варианти на основните стъпки.“
Какви са ефектите и ползите от това подскачане?

Тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват и след комбнирането им в края на основната част се получава един блок от стъпки, подреден в хореография, под звуците на  денс музика или готини хаус ремикси. За допълнително натоварване, трябва да знаете, че всяка една от канго обувките тежи по 2 кг, т.е. тренира се с 4 кг тежест на краката си, което спомага за по-ефективна тренировка – не само скачате, но повдиганията, които се правят по време на тренировката, са по-ефикасни заради допълнителната тежест.
Проучвания сочат, че при една тренировка се изгарят около 1200 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Канго джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да махнем любовните дръжки, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака.
Как се запали по Kangoo Jumps?

Виктория отговори -  в Търново за първи път обух такива обувки. И като любов от пръв поглед  аз се влюбих в тази аеробика. Завърших за инструктор. И  ето в Троян преди 1 година създадох Kangoo Club Viktoria – Troyan. Като всяко начало бе трудно, но…Ето ни .Идват все повече хора, реклама не съм правила. „Клюката“ за този вид аеробика се разнася и постоянно има нови и нови хора. Даже и тази вечер имаше нови членове.
С едно изречение да опишеш Kangoo Jumps?

Преподавателката по италиански и английски в Националното училище за планински водачи отговори- ЕМОЦИЯ И СТРАСТ.
Къде може да откриете този клуб? –  В училище „Иван Хаджийски“ почти 3-4 пъти в седмицата има тренировки. Или във Фейсбук имат страница
Kangoo Club Viktoria – Troyan
Руслана Попсавова
 ТроянЪт - Днес и Утре
http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари