Славка Бозукова - "Икономическият и социален профил на Троян е уникален"

В 10 часа в Информационно – културния център на Троян се откри   шестнадесетата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика” на тема:
„Да! На българските региони – ТРОЯН“

picture-002Тя бе открита от г-жа Силвия Бозукова(Стандарт), която представи темата за дискусията  Бе споделено, че не случайно се провежда в нашия град, защото Троян засега е с най малко безработица -5.8% в сравнение с други общини от областта . Развитото предприемачество в Троян е основната причина за да се провежда  точно тук дискусията. След това  Кметът на община Троян г-жа Михайлова (като домакин) представи своята теза
Тук може да чуете словото на  г-жа Бозукова и г-жа Михайлова

picture-013Бе дадена думата и на областния управител г-жа Ирина Митева.
Тук може да чуете словото на г-жа Ирина Митева

Присъстват изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов, зам.-директорката на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова, председателя на икономическата комисия в парламента Петър Кънев, зам.-председателя на комисията по култура Ирена Соколова, народните  представители  Георг Георгиев и Иван Миховски, Величкий епископ Сионий, общински съветници, бизнесмени и др.
picture-001
Те обсъдиха  заедно с компании от региона възможностите за икономическото развитие на Троян, както и план за икономически растеж, привличане на чужди инвестиции и намаляване на безработицата. Беше  поставен  и въпросът  за  третокласният път 402, свързващ Лесидрен и Голяма Железна. Георги Златев, директор дирекция „Подръжка на пътната инфраструктура в АПИ   се ангажира да  бъде ремонтиран  този път. Очаква се да бъде изготвен и техническият план за реконструкцията на изхода на Троян.По настояване на местния бизнес в АПИ ще се проведе и среща, на която да се обмислят възможностите за целогодишно поддържане на прохода Беклемето.Румен Порожанов изпълнителен директор на ДФ Земеделие съобщи,че  ще се направи всичко възможно директните плащания за земеделски производителида бъдат изтеглени преди Коледа,които  са 600-700 милиона.  Ангажира се    фондът да  разплати в края на октомври около 100 милиона лева, средства по европейския гаранционен фонд.  Скитът „Свети Никола“ към Троянския манастир ще бъде ремонтиран със средства от програмата за селските райони, каза игуменът на манастира величкия епископ Сионий.
Руслана Поопсавова
 ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
spodelime.com

Коментари