Започна Първият фестивал на балканската музика и кухня в троянското село Орешак

С кукери и балкански ритми е  започнал Първият фестивал на балканската музика и кухня в троянското село Орешак. Събитието се организирано от местни бизнесмени и ще продължи до 5 септември /понеделник/.

Началото на богатата програма са дали кукерите от пернишкото село Еловдол. На сцената те са пресъздали няколко български обичаи и са озвучили поляната до Националното изложение на художествените занаяти и изкуства.
Началото на богатата програма са дали кукерите от пернишкото село Еловдол. На сцената те са пресъздали няколко български обичаи и са озвучили поляната до Националното изложение на художествените занаяти и изкуства.Днес, както и в останалите дни от фестивала, присъстващите ще се насладят и на кулинарни специалитети, сред които е домашният крокмач от овче мляко. Могат да си купят и характерни за Троянския край ракия и вино.
На гостите на фестивала се предлагат също керамични и дървени стоки за бита, предмети от дърворезба, а също и пчелни продукти – мед, пчелен прашец, мехлеми, спрейове и други.
Организаторите са включили в програмата и различни забавления за деца и възрастни. Едно от тях е пейнтбол.
Днес програмата е завършила с шоу на балет „Нова“, а по-късно на сцената е сръбската звезда Бобан Здравкович е изпял свои 15 хитови песни.
За утре /4 септември/ е предвиден кулинарен конкурс за професионалисти и любители на тема „Балканска кухня“. Ще има също танцова работилница, турнир по табла, изпълнения на оркестри, както и танцово шоу. Около 20.00 часа ще започнат изпълненията на Йордан Йончев-Гъмзата, заедно с неговия бенд Gamzata Brass Show или GBS.
по материал на БТА Даниела Балабанова

Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари