Да дариш книга не е необичайно явление, а мисия

Бисер Петков  оператор, фотограф и журналист дари книги за библиотеката в Тетевен. Една част от тях са н на ромска тематика.
Той е известен с доста дейности. Работил е  в отдела за работа с  малцинствата към община Тетевен.  Създател, ръководител и хореограф на ромска танцова формация "АМАЛИПЕ" -Тетевен.  Започва кариерата си на видеооператор ,когато е на работа в местната кабелна. И така постепенно се развива в тази посока. Завършва курсове за жураналист. Направил е няколко документални филма на социална тематика. В момента работи в "Пронет медия ЕООД".
С него срещата ни беше случайна.В библиотеката на НЧ "Наука - 1870" Троян. Заприказвахме се. Не си спомням  точно , но нещо му услужих. И от приказка на приказка се разпознахме като колеги- фотографи и репортери( (аз съм на светлинни години назад от него с материала). Оттогава винаги следя неговото развитие. И се радвам,че се с насочил в правилната посока. И днес като прочетох,че е подарил книги много се зарадвахи развълнувах. Рядко  се срещат такива хора..
Дано други вземат пример от него  за да върнем децата в библиотеките. И не само българчета да имат висше образование , а и деца от ромски произход..
Руслана Попсавова
 ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари