Кампания „Да запазим костите си здрави!“ в Тетевен

По традиция ежегодно в страната се провежда информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата.
В рамките на тази кампания със съдействието на Община Тетевен на 08 септември 2016г.(четвъртък) от 9:00 до 11:00 часа в Административната сграда на ул. „Димитър Благоев“ №2, ет.2, ст.201, ще се проведе информационно събитие под мотото „Да запазим костите си здрави!“.

На него, посетителите ще могат да научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъже и жени и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота,  да попълнят тестове за определяне на личния си риск и да научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване. По време на събитието ще се проведат измервания на костна плътност и телесен състав на цена 10,00 с предварително записване на тел. 0884 71 44 39.

Информационното събитие „Да запазим костите си здрави!“ е част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза в навечерието на 20 октомври – Световния ден на остеопорозата, която се провежда в над 200 страни  в света с цел повишаване на информираността и ограничаване на разпространението на остеопорозни фрактури – една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата.
Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
spodelime.com

Коментари