„Зелената линейка” посети Тетевен и Черни Вит


 Телевизионно риалити „Зелената линейка”, посети град Тетевен и село Черни Вит.
Това се случи през изминалия уикенд и предизвика силен интерес сред местните хора. Продукцията идва за първи път, а инициативата е на кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.
На 10.09 /събота/ пред сградата на кметството в село Черни Вит, „Зелената линейка“ очакваше всички, които имаха интерес, за безплатни прегледи със спирометър, както и за функционална диагностика на дишането. Прегледите бяха направени от специалиста д-р Христофор Иванов, а желаещи не липсваха. На следващия ден /11.09/, продукцията бе в Тетевен заедно с прочутия дерматолог д-р Петьо Брезоев. Той направи безплатна консултация, на всеки, по въпроси свързани с кожните проблеми. Междувременно билкарката – инж. Веселина Николова, даде кратко интервю за местните билки и рецепти, а финалът на съботния епизод, завърши с участието д-р Мадлена Бояджиева, която подари на екипа на „Зелената линейка“ картина на връх „Острич“, която да остане за спомен. „Като лекар, знам колко е важно хората да са здрави, защото няма нищо по-важно от това“, коментира градоначалникът. Той добави още, че общината е отворена към подобни инициативи, които са в интерес на гражданите.
Предаването заснето в гр. Тетевен, ще бъде излъчено на 25.09.2016г. от 7:10ч. по БНТ, а епизодът от село Черни Вит, очаквайте на 02.10.2016г. от 7:10ч. отново по БНТ.
„Зелената линейка” е инициатива на БНТ и „Денят отблизо”, която се реализира чрез телевизионно риалити. Тя дава възможност на всеки, който желае да провери здравословното си състояние, да свери своя ,,здравен часовник‘‘, да се информира, да открие навреме проблемите си и  да се  научи как да живее по-здравословно. Водещи специалисти идват със „Зелената линейка” на БНТ, която носи повече здраве!

Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари