Криминалните новини от изминалата седмица

На 02.08.2016г. около 15.00ч. на пътя за с.Славщица е спрян за проверка л.а. «Деу Нексия» управляван от 27-годишен, неправоспособен жител на с.Български извор.  На водачът е съставен акт по ЗДВП, а превозното средство е спряно от движение.


          33-годишен мъж от гр.Плевен е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч и срещу него е образувано бързо производство след като при полицейска проверка е установено, че около 14.05ч. на 02 август е управлявал лек автомобил по бул. «Освобождение» в гр.Ловеч след употреба на наркотични вещества.
       На 02.08.2016г. около 18.30ч. на ул."Княз Имеретински" в гр.Ловеч /след кръгово кръстовище "Салито"/  автопатрул на РУ Ловеч е спрял за проверка л.а. БМВ 525, управляван от 20-годишен младеж от гр.Севлиево. При извършената проверка и последващо претърсване на автомобила от предна лява седалка е иззет прегънат билет, съдаржащ бяло прахообразно вещество наподобяващо амфетамин, а в дамска чанта на задна седалка е открита кутийка с канабис. При тестване на водачът с дръг чек е установено, че шофира след употреба на амфетамин и срещу него е образувано досъдебно производство.
В РУ Троян е образувано досъдебно производство след като е получен сигнал, че от бензиностанция в с.Орешак неизвестен извършител е успял да източи около 8000 литра дизелово гориво. При извършения оглед е установено, че горивото е източено директно от цистерната, като предварително е изкопан цилиндричен отвор  с диаметър 10см., след което е пробита цистерната с дизелово гориво, която е на около 1 метър под земята. Работата по случая продължава.

     След проведени издирвателни мероприятия полицаи от РУ Луковит откриха противозаконно отнетия на 23 юли лек автомобил «Фолксваген Пасат». Превозното средство е установено на земен /черен/ път в местността "Варнишки връх", в землище на гр.Луковит, като контактния ключ, който се е намирал в автмобила при отнемането му е липсвал.
     За времето от 27 юли до 01 август на територията на РУ Утърчин е проведена полицейска операция за противодействие на престъпността. Обходени са общо 10 населени места, проверени 8 питейни заведения, 5 места за подслон /1 хотел и 4 къщи за гости/, 58 МПС и 161 лица,  като за констатирани нарушения са съставени 10 акта и 2 глоби с фиш.
    На 01 август при съвместна операция на служители от РУ Угърчин и представители на РДГ-Ловеч и Д «Инспекция по труда» в местността «Трите бора» край с.Микре са открити 5 товарни автомобили марка ''ЗИЛ 157'',  всеки натоварени с по 10 пр.м3 дърва за огрев.  В непосредствена близост до камионите са установени петима мъже /трима от тях криминално проявени/ на възраст от 22 до 32 години, всички от гр.Ловеч, като тяхната съпричастност към товаренето и транспортирането на дървесината е в процес на изясняване. За дървесина в камионите не са представени превозни билети, в резултат на което превозните средства и дървения материал са иззети по съответния ред от служители на РДГ Ловеч.

На 01.08.2016 год. около 11.30ч. в с.Брестница, лек автомобил «Форд» управляван от 66 годишен мъж от селото е блъснал 8 годишно момиченце, което е било на улицата. Детето е откарано по спешност в плевенска болница, а срещу водачът е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 60 годишен мъж от гр.София, който същия ден около 18.20ч. по ул. «Ал.Батемберг» в гр.Ловеч е управлявал л.а. «Мерцедес» с 2,78 промила алкохол в издишания въздух.
 

ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари