Троянския манастир ще е домакин на Първият фестивал на православната музика „Общение на живите“


Първият фестивал на православната музика „Общение на живите“ в Троянския манастир ще се проведе от 26 до 28 август 2016 година.

Проявата се организира по инициатива на дамския хор „Общение“ при Троянската света обител и е част от проекта „3С – Култура, творчество, промяна. Дневен ред на творческите градове” с подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, Троянския манастир „Успение Богородично“ и община Троян.
Организаторите имат надеждата и амбицията фестивалът „Общение на живите” да създаде уникален културен продукт, развиващ богатия културно-исторически и духовен ресурс на региона. С привличането на изявени хорове и певци както от страната, така и от други държави, ще бъде представено на местната общност и гостите богатството на православното песнопение.
Първите участници във фестивала са камерен хор „Средец“ - София, дамски хор „Благовестие“ при храма „Рождество на Пресвета Богородица“ - Поморие, църковен хор при храма „Успение нa Пресветa Богородицa“ - Ботевгрaд, представителен хор на Врачанската епархия „Св. Софроний епископ Врачански” – Враца, и хор „Общение“ при Троянския манастир.
Официалното откриване на събитието е на 27 август (събота) от 10.30 часа, когато е и първият фестивален концерт. Заключителният концерт е на следващия ден от 11 часа след Света Божествена литургия в манастирския храм.
Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари