Отсечката от пътя през кв. „Ливадето“ бе символично открита в навечерието на Успение Богородично


На 11 август, с много чувство за хумор, кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова символично откри новия ремонтиран пътен участък в кв. „Ливадето“, като участва в премахването на пътния знак, обозначаващ неравностите по пътя.
 
Кметът и екипът й от експерти дълго време водиха преговори за ремонт на пътя, известен сред жителите и посетителите на общината като „Троян-Орешак“, който е част от републикански път III-357 и се поддържа от държавата. Това е един от най-натоварените пътни участъци в общината, поради преминаването на основната част от туристопотока към селата Орешак и Черни Осъм и намиращите се там забележителности. Общинското ръководство проведе многократни разговори, срещи и води дълга кореспондеция с отговорните за поддръжката на пътя институции, за да може проблемът да бъда разрешен. След дългото мълчание на държавата - през месец май 2016 г., по инициатива на кмета на Община Троян, Общински съвет-Троян взе решение да задели от общинския бюджет средства за ремонт на участък с дължина малко над 1 км.
В началото на месец юли Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ) извърши работа на участък от път III-357. Съгласно официално публикуваната информация,  дейностите (от км 1+900 до км 5+967) включваха „ремонтни дейности на асфалтовата настилка, подравняване на банкети и почистване на окопи”. След процедурите, съгласно Закона за обществени поръчки, на 22.07.2016 г. Община Троян подписа договор с фирмата изпълнител „Пътстрой-Ловеч“ ЕООД, на стойност 123 210,49 лв. с ДДС. Фирмата положи 8 850 м2 асфалтова настилка, на участък с дължина 1 030 метра. Бяха повдигнати 36 броя шахти и 14 броя улични оттоци.
Няколко дена преди обичания християнски празник Голяма Богородица, кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова, заместникът й инж. Чолакова, началник отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ инж. Райковски и главен експерт „Строителство и инженерна инфраструктура“ инж. Лена Дундева символично откриха новия пътен участък, като направиха обход на терена. Като израз на благодарност към троянските данъкоплатци, с чиито средства бе извършен половината от ремонта на републиканския път, Кметът изпрати и подарък на първия жител на с. Орешак, заплатил своите местни данъци през 2016 г. – книгата 145 години Троян, която показва развитието и промяната на общината в годините. „Удовлетворение е, когато виждаме реализирането на такива важни за местното население обекти, осъществени със средства от данъкоплатците.“, сподели кметът г-жа Михайлова. 

Руслана Попсавова 
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/

 ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари