Благотворителна мото среща за лечение на дете в чужбина в Рибарица

На 29, 30 и 31 юли в с. Рибарица, местността „Костина“ се проведе - Благотворителна мото среща за лечение на дете в чужбина.


Организатори на събитието бяха МТК „Скални орли“ - Тетевен, със съдействието на Община Тетевен и кметство Рибарица. Мото срещата предизвика силен отзвук както в страната, така и в чужбина. Курортът Рибарица бе препълнен, а участие в събора взеха около 1600 души, с представители от Южна Африка, Германия, Австралия, САЩ, Румъния, Гърция и Сърбия. Специално за събитието дойдоха много от старите мотористи. Бяха представени разнообразни мотоциклети от социалистическите, до най-новите модели.

Стартът беше даден в петък с концерта на група „SEVI“. Съботният ден започна в с. Рибарица с приветствие към мотористите от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, а в знак на почит бяха поднесени венци пред паметника на Георги Бенковски. После всички участниците се събраха за традиционната обиколка на гр. Тетевен, а крайната точка бе площад „Сава Младенов“, където желаещите можеха да направят снимки и да разгледат мотоциклетите.
Програмата включваше и множество игри сред които - хлъзгаво бягане, надпиване с бира, най-силен рев на мотор, теглене на въже и др. Победителите получиха купи, а в специална томбола бяха избрани - „Участник пристигнал от най-далеч“ и „Най-стар мотор“ - наградата получи Божидар  Стоянов от Рибарица, с мотоциклет  модел Балкан модел М2, с 250 кубиков двигател от 65 година.
От томболата се раздадоха още много награди – протектори, инструменти, походни столчета, клубни тениски и др., а голямата награда беше четириместна палатка. Мероприятието премина с перфектна организация и завърши със заря и концерт на група „Peci & Pichos“.







spodelime.com

Коментари