Д-р Мадлена Бояджиева направи инспекция на строящите се обекти в общината

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и гл. инженер Николай Ничев, направиха оглед на изграждащите се подпорни стени в местността „Заводна“ и с. Васильово.
Те разгледаха и строящата се стената в двора на училището „Хаджи Генчо“ в гр. Тетевен. Кметът посети обектите, за да се увери, че изпълнението върви качествено и в срок.
Д-р Бояджиева каза, че Бюджет 2016г. и инвестиционната програма не са тези, които би искала да има общината в първата година от нейния мандат и въпреки заложените капани, тя и екипът й са направили един балансиран бюджет, в който да бъдат използвани най-ефективно ограничените ресурси за задоволяване нуждите на населението и за изпълнение на основни функции на местната власт.
На огледа в местността „Заводна“ присъстваха още представители на фирмата, която извършва строителния надзор и изпълнителите. Беше обсъдено какво е направено до този момент и какво предстой да се направи. Уточниха се някои проблеми, които са възникнали в процеса на работа, като целта е те да се решават своевременно. В с. Васильово работата тече усилено, като същото важи и за обекта в двора на училището „Хаджи Генчо“. Тук стената и оброкът, който беше в нея, ще бъдат реставрирани в същия вид както преди. Предстои и изграждането на подпорна стена в с. Градежница, както и в с. Черни Вит.
„Най-големият и най-трудно разрешим за момента проблем на община Тетевен е финансовият“ – допълни кметът, като сподели още, че въпреки катастрофалното финансово състояние, което е заварила в началото на мандата си, гражданите могат да бъдат спокойни, че общината ще изпълнява своите основни ангажименти.


spodelime.com

Коментари