Читателите питат, Общината отговаря

вечер след 18 часа.
 Гражданите на Троян не могат да свикнат все още с  промените в движението по улиците, със новите знаци.

същата вечер след 18 часа
Особено тежко е положението около Малкия пазар. Някои не виждат знаци, табели. Други пък не желаят да ги виждат. 
Поради тази причина екипът на електронния сайт "ТроянЪт' / не на вестника"ТроянЪТ/ изпрати   в  писмен вид  въпросите на гражданите изпратени по електронната поща. Днес получихме и писмения отговор.
Ще Ви  цититраме нашето писмо  и съответно отговорът на инж.Райковски от Общината.
Ето и нашето писмо 
До
Инж. Николай Райковски
Началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“
"Изпращам Ви снимки правени снощи в 18.30 часа на малкия пазар. Но това не са единични случаи. Погледнете къде стои таксито, къде са паркирали частните коли.
Този въпрос ми е поставен от граждани, също придружен със снимков материал. Аз предпочетох сама да си направя проверката. Преди няколко дена имаше и малко неприятна ситуация, която завърши с ругатни и т.н. заради това точно . Скандалът бе между таксиметров шофьор и гражданин. Има и глобени заради това,че спират на мястото на такситата.. Въпросите са

1. Защо така се получава, че  шофьорите се изнервят на този паркинг?
2. Защо пише 5 паркоместа за такситата , а са начертани 4 ?
3. Много граждани не гледат новите знаци. Високо им били, не ги виждали и т.н . Какво може да се направи още по този въпрос?
4. Какво сте имали пред вид при промяната? Очаквали ли сте , че троянецът няма да може да я  възприеме толкова бързо.

5. Живущите  около Малкия пазар къде могат да паркират, като нямат право на тротоарите, а на пазара винаги е пълно?

Моля да   да се обосновете писмено по въпросите зададени по горе . Бихме искали да разберем  вашето становище за бързото решаване на проблемите
с уважение
Руслана Попсавова
собственик  на електронната медия"ТроянЪт"
http://troyanat.blogspot.bg/


 Отговорът на инж .Райковски

ДО
Г-ЖА РУСЛАНА ПОСАВОВА

Относно: Запитване, изпратено по електронна поща на 02.08.2016 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖО ПОПСАВОВА,

Във връзка със запитване, изпратено по електронна поща Ви даваме исканата информация: 
През последните години в община Троян постъпват множество сигнали и жалби от граждани с настояване за преместване на таксиметровата стоянка от кръстовището на улиците „Васил Левски“ и Стара планина“, тъй като спрените там таксита създават системно конфликтни ситуации и риск за живота и здравето на пешеходци и водачи на МПС. Възникналите пътно-тронспортни произшествия там будят тревога. Проблемът е особено сериозен и поради факта, че това кръстовище ежедневно се ползва от много деца и ученици от СОУ „Васил Левски“, ОУ „Кирил и Методий“ и ЦДГ „Осми март“. Поради това и след направени проучвания от експерти беше променен Генералния план за организация на движението. Със свое решение от месец юли Общинският съвет премести стоянката на Малкия пазар.
Промяната на знаковото стопанство е съобразена с актуализирания Генерален план за организация на движението /ГПОД/. Местоположението и височината на пътната сигнализация са съобразени с Наредба № 18 от 23.07.2001 год. за сигнализация на пътищата с пътни знаци. Броят на обособените места за таксита е пет, така както указва и пътният знак. За по-голяма яснота, допълнително чрез хоризонтална маркировка ще бъдат означени местата /надпис ТАХI/ до 05.08.2016 год.
Контролът за спазване на новата организация на движение ежедневно се осъществява съвместно с РУ „Полиция“ Троян и Община Троян, като до момента са съставени 37 акта за установяване на административно нарушение. Взети са мерки за увеличаване на паркоместата зад малкия пазар, чрез премахване на автомобили, които постоянно пребивават там.
Община Троян системно полага усилия за ограничаване на конфликтните точки на движение в града. До 10.10.2016 г. предстои поставянето на светофарна уредба на кръстовището на улиците „Радецки“ и „Христо Ботев“, приключи проектирането на кръгово кръстовище на пресечката между „Вила Ванна“ и „Христо Ботев“, в следващите два месеца ще бъдат изградени пет изкуствени неравности, ограничаващи скоростта в районите на училищата в града. Често някои от тези действия предизвикват неудобства за част от участниците в движението. Но ние вярваме, че усилията ни са в правилна посока и те допринасят за по-добра организация на движението и по-голяма сигурност на гражданите и гостите на общината.
С уважение,

Инж. Николай Райковски
Началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“




spodelime.com

Коментари