Жителите на село Градежница обсъдиха с кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева своите проблеми

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева посети село Градежница, за да се срещне с местното население и да чуе въпросите им.
Това се случи в присъствието на кмета на селото Свилен Чернин, двама общински съветници, част от играчите на местния отбор, президента и треньора на клуба.
Състоянието на стадиона, което е определяно като критично, беше основният проблем разискван на срещата. Обсъдиха се и други въпроси като: режимът на водата и вариантите за нови водоизточници, спортната площадка в двора на училището и лошото състоянието на някои от улиците в селото. Местните са единни, че стадионът е осакатен и трябва да се премахне паркинга, както и да се възстановят предишните му размери. Те не са доволни и от факта, че никои не ги е потърсил, когато е правен старият проект и поискаха информация какво точно се е случило, за да остане стадионът в това състояние. Постави се въпросът: „Кой е променил структурата на стадиона и защо?“

Д-р Бояджиева заяви, че при първа възможност Общината ще кандидатства по проект за спортна инфраструктура, които ще бъде изработен съобразно изискванията на новата „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“. Тя допълни още, че през следващата година ще се заделят средства за подравняване на терена, за да може да бъде използван от местните клубове, до одобрението и реализацията на новия проект.

След направена проверка на документацията по проекта за стадиона в селото, се установи следното: Общинският съвет е дал съгласие за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ с проект: „Обновяване и доизграждане на площадка за спорт и рекреация, разположена в УПИ VII, кв. 26 по ПУП на с. Градежница, община Тетевен“, по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“, по „Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013г.“ Договорът по проекта с Държавен фонд „Земеделие“ е сключен на 06.08.2014г., а крайният срок за изпълнение е удължаван два пъти, като последното удължаване е до 15.09.2015г. На 05.10.2015г. е сключен договор с изпълнителя на строително-монтажни работи (СМР) по проекта, а общият срок за изпълнение на поръчката е бил 90 календарни дни. Остава и въпросът, защо предишното ръководство на Община Тетевен сключва договора, имайки предвид кратките срокове, както и това, че 15.10.2015г. е крайният срок и на програмата, и за приключването на дейностите по СМР. Следователно, проектът само е започнат, стадионът е разкопан и оставен в сегашното си състояние, а това лишава  местните отбори от възможността да се подготвят и тренират пълноценно.
Руслана Попсавова
 ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
 ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари