Повдигнати пешеходни пътеки срещу високите скорости в Троян ще има до края на месец октомври

Поради притеснението на гражданите от Троян , заради неконтролируемата скорост на  превозните средства преминаващи по улиците  в капиталовата програма е заложено   да се изградят  2 изкуствено неравности, 5 повдигащи пътеки.
 Те до края на м.Октомври ще бъдат изградени в непосредствена близост до училища и детски градини. Както и ще  бъдат поставени 20 светлодиодни знаци около пешеходните пътеки.

Това съобщи на редовната пресконференция кметът на Троян г-жа Донка Михайлова.
Много граждани ще си зададат въпроса -  Защо толкова късно? Причината е че има нова наредба от началото на годината , така наречените "легнали полицаи" първо да се проектират  и    след това да се даде разрешение  от Областно управление на  КАТ. И чак тогава  да се намери изпълнител. Т.е има си технологични забавяния, които обаче са неизбежни.
Изкуствени неравности в града ще има при НУ „Св. св. Кирил и Методий“, на ул. „Христо Ботев“, общо две на брой, с размери 7,5/ 4,2 метра. Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат направени както на части от републикански път, така и по части от улици. Те ще бъдат разположени при ЦДГ „Мир“, ОУ „Иван Хаджийски“, при НГПИ „Проф. Венко Колев“, СОУ „Св. Климент Охридски“ и ЦДГ „Осми март“. Общинското ръководство изразява надеждата тези изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки да спомогнат за безопасното преминаване на пешеходци и сигурността на живущите и преминаващите през града. 

Към момента такива знаци са монтирани от двете страни на платното на ул. „Васил Левски“ /при магазин „Тоникс“/. Предстои поставянето им и при: НУ „Св. св. Кирил и Методий“ на ул. „Христо Ботев“; при ОУ „Иван Хаджийски“, ул. „Христо Ботев“; ж.к. „Лъгът“, ул. „Ген. Карцов“ при ОДЗ „Мир“; ул. „Ген. Карцов“ при ул. „Амбарица“; ул. „Георги С. Раковски“ при въжения мост /„Енерго“/; на ул. „Георги С. Раковски“ при Елма и на „Ливадето“ – над автобусната спирка. Всички знаци ще бъдат доставени до 20.10.2016 г.,а монтажът им ще започне от 21-ви октомври и ще се извърши от общинското предприятие „Комунални услуги“. 


Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари

Добромир Вачков каза…
Кметицата доказва че мисли за проблемите в града и хората в него, правейки така че и общината чрез нея да стане една по - уважавана и обичана от хората институция.
А и едно предложение за да има по - голям ефект от надигнатите пътеки. Нека съобразно пътеките и мястото за което се цели намаляване на скоростта, се поставят и знаци за ограничение на скоростта до 30км/ч, защото въпреки пътеките и светодиодните знаци, преминал през неравността, шофьора ускорява до другата пътека дори и да е малко разстоянието между тях и така се губи ефекта и целта на поставената надигната пътека.