Бърза реакция след сигнал

След публикуване на критичната статия  Читателите питат, но кой ще отговори  придружена с факти, от името на  общината  и РПУ на МВР в Троян бяха извършени проверки на място в кв.Велчевско.
Лично кметът на града Донка Михайлова e  посетила  проблемното място,похвалиха се живущите .Тя е  била придружена от екип на МВР . Били са в  момент, когато бус е товарел   тухли. Какво са си говорили  можем да гадаем. Но може би е направен акт..
Още сутринта лично направих посещение в Общината , за да потърся отговор на моите въпроси по проблема на гражданите в този квартал. Разговарях с кметицата, която ме увери, че ще бъдат взети мерки. Но все пак трябва да се направят нужните проверки и т.н. 
Аз също ходих  след обяд  на мястото за което става въпрос (Ромските къщи до Тоникс мебели) за да разговарям с гражданите  и да се уверя сама в истинността на писмото.   Постоях около 30 минути. И говорейки  с препатилите хора видях с очите  си видях как ромска каруца излезна от "дома" им и с едно черно куче  потегли нанякъде. През това време  кучето успя да уплаши една възрастна жена , като се нахвърли срещу нея с лай. И то на тротоара.
И от приказка на приказка гражданите се посъбраха около мен и започнаха да разказват за болката  си. За проблемите , които създават ромите, които смятат, че всичко им е позволено. За съжаление хората не желаят да се казват имена, да се показват лицата им. От страх...
   
Бога ми... да живеем в мирно време и да ни е страх да кажем че ни тормозят , кучетата ни хапят и не смеем да се оплачем. Що за оправия!!!
Предложих им да пускат постоянно жалби. И те буквално ми се изсмяха в лицето. И ми казаха
 'Защо не проверите в болницата колко хора са потърсили медицинска помощ от ухапване от тези кучета? Защо не проверите в МВР- Троян колко жалби са пуснати?"
Популярния бус  се връща от
някъде.
 Резултатът е - Отмъщението на ромите и страхът у гражданите. Не смеят да кажат кои са. Да излизат с пръчки за да не са захапани от кучетата, които "горките са улични"  и все след "стопаните си - роми" вървят и хапят. И най - вече НЕДОВЕРИЕТО  към институциите- МВР, Община в града.
 Отново отправям молба към институциите, които отговарят за реда и спокойствието на гражданите в града да вземат мерки и то СПЕШНИ. Живеем в  мирно време, а не във война. 
И  в крайна сметка това е част  от визията на Троян. Точно от там минават безброй превозни средства от цяла България и чужбина  И какво виждат?
С извинение за думата - ЦИГАНИЯ.
 В една поговорка  се казва 
"По дрехите посрещат- по думите изпращат". А Троян е красив град. Има какво да се види. "В сърцето на Балкана" е . Туристическа дестинация е. Много жители на общината се прехранват от хотелиерство . 
 И за финал ще кажа,че продължавам да вярвам в доброто и съм оптимистка в решаването на проблемите в този район на Троян. 


Руслана Попсавова
 ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари