Размисли на глас след "ПИРИН ФОЛК 2016"Сандански

Отмина "Пирин фолк 2016" . Почти отшумяват емоциите от еуфорията след победите на Радко Петков и Ани Ненова. Младите таланти доказаха своето умение във вокалното изкуство.
И спечелиха сърцата на публиката. Но да не забравяме и третият ни представител Атанаска Иванова.Тя не спечели награда. Тя  спечели милиони фенове след изпълнението на песента си. Вече може да си отдъхне спокойно . Доказа на всички от Троян и цяла България и на себе си,че човек когато иска -  го прави . Тя участва в конкурса за авторска македонска песен. Наред с  известни и популярни в този конкурс текстописци и композитори. Тя реализира мечтата си . Да пее своя собствена песен . Ама всичко  да е нейно -  текст,  музика,  изпълнение и продуцентство. Всичко  съвсем сама. Без помощ  от  други. Тя и това казва в интервюто в предаването "Фолклорна усмивка" преди конкурса.
Интервюто на Атанаска започва от 9.20 мин
Не съм троянка, но милея за този град, за хората му. И се гордея,че на сцената излезе една жена , която пее откакто се помни. Пише от ученическите  години. Показа на цяла България , може би и по света , че когато мечтаеш, всичко се сбъдва. И че който си го може - може. !  Да, горда съм ,че познавам Атанаска. За мен тя е олицетворение на силата и таланта. И вече с нетърпение очаквам да излезе и първият й албум. Дай боже да имам късмет и да го презентирам.  А за нас , троянци и за нея самата бе огромна чест да открие фестивалната вечер с прекрасната й песен "Чуйте, българи" !!!! Аз специално настръхнах и сълзите ми потекоха. Както и на хиляди,  да не кажа милиони българи пред малкия екран.
Благодаря ти, Атанаска Иванова! И ти пожелавам това да не ти е последният конкурс за авторска песен.
Радко и Ани участваха в съвсем различен на певицата от трио"Здравец", конкурс. Той бе за Конкурс за изпълнителско изкуство
Там бе важен таланта да прегърнеш слушателя със своето изпълнение.
 Да докоснеш сърцето му. И те  успяха. Едно огромно браво! За Вас и Вашата педагожка Мариета Жекова!

Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари