С комедия на Дарио Фо се открива новият културен сезон в читалище "Наука-1870" Троян

На 31 август  в салона на най-голямото читалище в Троян  ще можем да гледаме постановката  "НЕ ВСЕКИ КРАДЕЦ Е МОШЕНИК" от Дарио Фо. Той  е италиански драматург, нобелист по литература.

Тази негова пиеса е играна стотици пъти по света, определяна е като фарсов шедьовър. В България се поставя от 2014 година.
В Кърджали я поставя режисьорът Андрей Калудов. В ролите се превъплъщават гостуващият актьор Васил Драганов(актьора от Народния театър и популярен от телевизионния сериал „Столичани в повече“  )като крадеца, Адриана Кънчева – неговата съпруга Мария, Радослав Арнаудов – мъжа, Елица Данаилова – жената, Месуре Тахир – Анна, Валентин Кашъмов – Антонио и Якуб Якуб – като втория крадец.
Историята ...
"Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква Крадеца. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена. От тук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации. Лъжата, лицемерието, предадената съпружеска вярност се трупат едно след друго, за да завършат картината на едно общество, в което най-почтения човек се оказва професионалният крадец."
От пиесата блика хумор и ирония, изненадващи ситуации и мъдри прозрения. И това е така, защото автор е носителят на Нобелова премия, живият класик на световния театър Дарио Фо. Не случайно пиесата „Не всеки крадец е мошеник“ шества по световните сцени и стотиците постановки са доставили наслада на милиони зрители.
И да напомня  
САМО  на 31.08.2016 г. (сряда) 
от 19.00 часа,
 в читалищния салон. 
Билети на каса.
Руслана Попсавова
 ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. spodelime.com

Коментари