110 шахматисти от страната и чужбина се включиха в Международен шахматен турнир организиран от Община Тетевен

Днес кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и инж. мс Димитър Илиев дадоха старт на 31-я Международен шахматен турнир, които се организира от Община Тетевен, ШК „Ан Пасан“ - гр. София и шахматна школа „Берое“ - гр. Стара Загора.

 Събитието събра около 110 шахматисти от страната и чужбина, които ще се включат в надпреварата за призовите места.„Радвам се, че сме домакин на този престижен турнир”, заяви д-р Бояджиева. Тяпоздрави присъстващите, пожела успех на участниците и съдиите, след което направи първия ход и даде старт на надпреварата.
Инж. Илиев, който е и съорганизатор на събитието, каза че приятно впечатление му е направило присъствието на местната власт, което е липсвало в предните години и определи турнира като „Уимбълдънът на шаха“. На откриването присъства и един от основателите на турнира Алекси Милев и председателят на шахматен клуб „Тетевен“ – Маргарит Тодоров.
Събитието ще продължи до 21 август, когато ще се изиграе последният кръг и ще бъдат обявени победителите.
 Турнирът се провежда по швейцарска система в 9 кръга, а валидността му е за международен и български рейтинг. Класирането е в зависимост от броя на набраните точки. В случай на равенство влизат в сила следните допълнителни показатели: Лична среща в съответната точкова група; редуциран Бухолц (без най-слабия резултат); коефициент Бухолц; брой победи и перформанс.

Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
http://troyanat.blogspot.bg
 ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари