Безумната любов, силната страст и духът на великия поет Яворов покори троянската публика

Ирмена Чичикова и Христо Бонин
Има книги, които  всеки човек трябва да прочете  на младини.
 Съществуват и театрални постановки които, не бива да пропускаме. Ако започна да ги изброявам  със сигурност ще пропусна някоя.
След спектакъла
Но една от всичките е "Нирвана " на Константин Илиев.Тази пиеса е играна на много сцени. Даже и в "Сълза и смях " преди много години.  Но специално постановката на Иван Добчев, сценариста Венелин Шуреков и  муз.оформление на Асен Аврамов не бива да се пропуска.
Троянци тази вечер се насладиха на един вълнуващ сценичен разказ за последните трагични мигове от краткия брачен живот на Пейо Яворов и Лора Каравелова. В него майсторски са  преплетени  силна драматургия, дълбок  режисьорски прочит и въздействащо актьорско присъствие. Ролите в представлението се интерпретират от прекрасните артисти
 Христо Бонин и Ирмена Чичикова

Зрителите в салона на читалище "Наука-1870" Троян,   усещайки  духът на великия поет Яворов   си припомниха и  някои от  стиховете му, които майсторски са  преплетени в сценичния разказ.
Представлението е на Театрална работилница "Сфумато", която е създадена през 1989 год. от режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев. Замислен  като аналог на най- известните европейски стратегии за театър.
Даниела Кънева и Ирмена 


Христо Бонин и Васил Василев-театрален режисьор  обменят опит



spodelime.com

Коментари