Община Тетевен очаква добър туристически сезон

Българските туристи все повече предпочитат селския туризъм и по-малко известните обекти и местности, които предлагат автентичност, местни традиции и девствена природа, коментира в интервю за БТА кметът на община Тетевен Мадлена Бояджиева. За
да е атрактивна една туристическа дестинация, тя трябва, освен красива природа, исторически и културни обекти и добро обслужване, да предлага и туристически атракции, смята Мадлена Бояджиева. Нови туристически дестинации, празници и атракции радват гостите на Тетевенския Балкан, а Община Тетевен очаква добър туристически сезон, каза кметът. По думите на Мадлена Бояджиева приоритет в нейната управленска програма за този мандат е развитието на туристическите услуги, събития, празници, инфраструктура и атракции.

Заради климата и релефа Тетевенският регион предлага интересни пешеходни маршрути.Туристите могат да ловят пъстърва, да варят и дегустират ракия, да яздят коне, да се включат във фото-сафари и други приключения. Идеята на общинското ръководство е както да доразвие популярната дестинация Рибарица, така и да утвърди нови - като Черни Вит, Голям извор, Васильово, Дивчовото, Бабинци, добави кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева.

 БТА
spodelime.com

Коментари