Тежките катастрофи в Ловешка област са се увеличили

Значителен ръст на катастрофите, пострадалите и загиналите на пътя отчита областната дирекция на МВР в Ловеч за първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на миналата.

До края на юни на територията на областта са станали 502 пътно-транспортни произшествия, с почти 100 повече в сравнение с първите шест месеца на 2015 г.
Регистрирани са 120 тежки катастрофи, което е двойно повече в сравнение с миналата година.
Увеличил се и броят на загиналите и пострадалите на пътя. Смъртните случаи от началото на тази година са 16, при девет за миналата, а ранените - 164, при 98 преди година.
От пътната полиция в Ловеч отчитат още, че пострадалите пешеходци са четири пъти повече, което се дължи преди всичко на нарушение на правилата за движение, ниската толерантност,невниманието на водачите на МПС към пешеходците и отнемането на предимството им.
От началото на годината пътните полицаи са констатирали над 9600 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 2000 акта и са наложени близо 6800 глоби с фиш, като най-голям е броят на нарушенията за превишена скорост. Над 200 са установените водачи употребили алкохол или упойващи вещества, а над 400 са били неправоспособни.
spodelime.com

Коментари