Прекратиха разследването срещу Иван Миховски

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу депутата от ГЕРБ Иван Миховски. От държавното обвинение обясняват, че това е станало по искане на пешеходката, която народният представител удари с автомобила си миналия октомври.

Инцидентът стана в Троян. На завой, движейки се с несъобразена скорост, Миховски е ударил с предната лява част на автомобила си пресичащата жена. Експертиза е установила, че ѝ е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на двата крака, а лечението ѝ е отнело няколко месеца. Народният представител е бил изследван за алкохол с дрегер, отчел положителен резултат от 0,48 промила на хиляда. На Миховски е бил съставен акт за административно нарушение, който той е подписал без възражения.

Няколко месеца по-късно той стана поредният депутат от 43 НС, чийто имунитет поиска главният прокурор - в случая за нарушаване на правилата за движение по пътищата. Но тъй като търсенето на наказателна отговорност при средна телесна повреда зависи от волята на пострадалия, от прокуратурата обясняват, че изричното изявление на пешеходката е абсолютно основание за прекратяването на досъдебното производство.
/БНР/
spodelime.com

Коментари