Силно Троянско присъствие на Бузлуджа

И тази година социалисти и симпатизанти на БСП в Троян се включиха в традиционния събор на левицата на Историческата поляна под връх Бузлуджа.

Групата се водеше от Росен Веселинов (председател на БСП, Троян) и
Димитър Вучков, председател на Младежкото обединение, а на Бузлуджа към троянските социалисти се включи и
Донка Михайлова, кмет на Троян.
Хубавото време позволи на всички да изживеят едно истинско и искрено веселие.
Хиляди социалисти от цялата страна се събраха днес на връх Бузлуджа, за да отбележат 125 години от началото на социалистическото движение.

 Политическата част   - видео

На Историческа поляна на върха лидерът на БСП Корнелия Нинова откри Националния политически митинг на левицата. Тазгодишният събор е под наслов „За България, която обичаме“. За пръв път като председател на БСП в  словото си  тя  каза : „Искаме и можем да направим България нова, социална и подредена държава! Единни и силни да се обърнем към обикновените хора и да кажем: Ние сме с вас!“
Тържествената част започна с поднасянето на венци пред паметниците на първите, на тези, които преди 125 години поставиха темелите на движението за социална справедливост. Със знамена и венци глави сведоха и социалисти, и социалдемократи.
Крум Василев е носителят на тазгодишната награда Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и



публицистика „Георги Кирков – Майстора“. Развълнуваната си реч той завърши с думите на Кирков: „Да рухне робството и до век свободен да е человек“.

На крака съборът изслуша Химна на Република България и безсмъртната Ода на радостта. Накрая всички дружно изпяха „Интернационала“.


След официалната част следваха музикални поздрави и хора.
по материали на 
http://bsptroyan.com/
spodelime.com

Коментари