Приятелството продължава! - снимки и видео

Вече три десетилетия Сдружение Комитет за побратимяване – Троян е двигателят на съвместните инициативи на побратимените градове: Троян и френският град Виньо на Сена.

А днес в троянската спортна зала „Чавдар“ представителният отбор по художествена гимнастика  на Виньо на Сена, шампион на Франция, изнесе наистина впечатляващ спектакъл.


Веселина Попова, създател и председател на Сдружение Комитет за побратимяване – Троян и кавалер на Националния орден за заслуги на Франция за утвърждаването на трайни приятелски отношения между двете страни, приветства всички с „Добре дошли“.
Приветствие от името на общината поднесе заместник-кметът Ангел Ангелов.
Още първото съчетание на гимнастичките, наречено от хореографа на отбора „Никакъв стрес“ грабна публиката. Общо гостите представиха 6 съчетания, като последното, изпълнено върху мелодии на френския шансон и незабравимия кан-кан, наистина оставиха неизгладимо впечатление у всички. Имаше и 3 индивидуални изпълнения – с лента и бухалки.



Домакините обаче също изненадаха всички, и троянци, и гости. Със запомняща се демонстрация се включи Карате-клуб „Атнес“, а великолепните танци бяха изпълнени от ФА „Траяна“ при Народно читалище „Наука“ и Танцово студио „Бордо“.
Незабравим ще остане заключителният и спонтанен флашмоб, в който се включиха всички, а в хорото домакините се постараха да предадат на гостите сложните стъпки на българския народен танц.







Снимки от събитието


spodelime.com

Коментари