Всенощно бдение в Троянския манастир по случай отбелязването на празника на Чудотворната икона на Света Богородица – „Троеручица“

На 11 срещу 12 юли а Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир, Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и  Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп оглавиха всенощно бдение в обителта по случай отбелязването на празника на Чудотворната икона на Света Богородица – „Троеручица“.


Всенощното бдение – Вечерня, Утреня и Света Литургия, тържествено бяха отслужени в централния манастирски храм по повод празника на най-голямата светиня на манастира – образа на Света Богородица – „Троеручица“.
За всички духовници, гости и поклонници, бе приготвена почерпка между Вечернята и Утренята, както и празничен обяд в чест на празника.





На всички присъстващи, след края на бдението, бе дадена за здраве и благословение иконичка с образа на Чудотворната икона на Света Богородица– „Троеручица“.

Бдение в чест на празника на Богородичния образ, се организира в светата обител за втора поредна година.

Желанието на манастирското ръководство е, това да се превърне в духовна традиция, която да събира благочестивите християни, за духовна подкрепа, единство и любов по пътя към спасение и единение с Бога.
по материали на Видинската митрополия
снимки-Видинска митрополия
spodelime.com

Коментари