Кметът на Троян Донка Михайлова даде старт на Национален поход, посветен на Васил Левски

Национален поход "Троянски Балкан - по пътеките на Апостола", посветен на 179-та годишнина от рождението на Васил Левски, тръгна от Троян (11 юли) и ще завърши в родния му град Карлово,  Организатор на проявата е Туристическо дружество "Амбарица - 21" - Троян и Българската федерация на туристите ветерани .
В похода се включиха 70 души туристи - ветерани, представители на 19 общини от страната. Най-възрастният участник е 80-годишният Пенко Пеевски от Троян. Това е най-масовият лъч на общонародния поход "По стъпките на Васил Левски" и най-големият туристически поход в Троянския Балкан за последните 25 години, допълват от федерацията.




Походът стартира в 12.45 часа от сградата на Община Троян след  приветствия  на Донка Михайлова -кмет на града,  председателя на троянското дружество и на Българската федерация на туристите ветерани.Туристите ще преминат през х.Дерменка, х.Добрила,  х.Левски, х. Балкански рози,  х.Хубавец . В Карлово ще бъдат посрещнати от тамошния кмет. Ще завърши с поклонение и поднасяне на венец пред паметника на Васил Левски в Карлово на 18 юли, когато се отбелязва годишнината от рождението на Апостола




































































Руслана Попсавова
ТроянЪт


spodelime.com

Коментари