Довиждане - до скоро !

Победителите в конкурса за авторска песен
Project Two,София
Завърши едно голямо културно събитие в Троян – голямо и за България. За четвърти път се проведе Рок-Академията.
И все по-засилващ започна да става интересът към него. По-добра организация, повече хора и групи. 
 Според Боян Ненков от „Ново 5“, тазгодишната Академия намери своя облик. И всичко си дойде на мястото. За първа година не валеше, но пък слънцето печеше повече. .
Въпреки жегата, „академиците“ Цветан Недялков и Теодор Янков споделиха своя опит. И малки, и големи с интерес проследиха Уоркшопите на двамата инструменталисти, а тази година бяха изчистени неприятните звукове при настройване на апаратурата.

 Всичко бе съкратено до минимум, за което още един Благодарим на организаторите. Както и трябва да благодарим на ученика от СОУ"Васил Левски" Петър  Аврамски, който се грижеше за осветлението на сцената.



  Конкуренцията в групите бе доста силна. Летвата бе доста висока. От миналогодишните Invisiable Dreams (Сливен) до новия победител Project two, видяхме невероятно шоу! Друга група направи впечатление - The Rosst – „Кокошкарника на Митко Рогачев“. Тя се състои от три момичета и едно момче, наш стар познайник от миналите издания. Ася от групата сподели, че те били „по-нежни“. Да, ама не. Като засвириха тия девойки. Земята се разтресе. С много малко не им достигна да са в тройката. Те единствени изпяха конкурсната си песен на български. Обещаха догодина пак да се върнат в Троян и да покорят повече върхове. 


А снощи бе ПИКЪТ. Концертът на Джо Лин Търнър, бивш вокалист на Рейнбоу и Дйип Пърпъл. Kакто казват, be FUUL! Имаше хора и пред Информационно-културния център, и на площада.
"Все още хората тук са много страстни и обичат рок. В България има много таланти, но те трябва да се развиват, в Троян това се случва", каза още рок легендата.По думите му най-екзотичното, странно и запомнящо се място, където е изнасял концерт, е Ирак, заради хората, които живеят в недоимък, сред куршуми и пожари.





 И така -  с караоке  и награждаване  завърши 4-то издание на Рок-Академия, Троян 2016. Имаше 2 конкурса -за литературно произведение ,рисунка  "Яки жици срещу наркотици" и  за най-добра авторска песен.

Победителите от конкурсите са 


Авторска песен

1.Project two- самостоятелен  концерт догодина на роксцената в Троян

2.Оливър Туист

3.Bloodrush - Добрич -  микрофони


4.The Roost - София-" Заедно " единствени изпяха българска песен


Конкурса
Яки жици срещу наркотици

3-то Виктория Комитова - 11клас
3-то Божидара Симеонова -11 кл СОУ"Васил Левски"
3-то Християн  Велинов -НГПИ   7-9 кл
USB флашки

2-те места
Милена Велинова
Андрей Петров
Слушалки

на 1-во място
колажа на Свилена Евлогиева
12 клас НГПИ
два билета за Скорпионс

Г-жа Михайлова се сбогува с всички, участници и гости, с думите: „Закривам Рок-Академия 2016. Но за да не е толкова тъжно ви казвам: Добре дошли на Рок-Академия 2017. Гответе се отсега! Ние вече започнахме“.

И Галерия от много снимки










































































































































































































































spodelime.com

Коментари