Живущите в кв. „Василевско“ приветстваха идеята за нови тротоари, независимо от необходимостта от подмяна на зелената растителност

На 16 юни, в градинката при „Троянка“, се проведе среща с живущите в кв. „Василевско“. Повод за организираната среща беше обсъждане на предстоящи ремонтни дейности, които ще обхванат тротоарите по част от ул. „Ген. Карцов“ (от градинката срещу „Петрол“ до моста, от лявата страна).

В неформална обстановка, заместник-кметът на Общината Ангел Ангелов, началникът на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ Николай Райковски и екологът на Общината – Таня Рогачева, разговаряха с хората за това какво предстои да се случи и потърсиха тяхното мнение.
Не отдавна, пред медии и жители на Троян бе представена идеята за осъществяване на ремонт на тротоарите по част от ул.  „Ген. Карцов“. Предстои Общинската администрация да реализира ремонт на тротоара в участъка на ул. „Ген. Карцов“ (срещу Петрол – посока моста, от лявата страна), където вече е подменен водопроводът. Тротоарната настилка към момента е силно компроментирана, а за ремонта е необходимо премахването на намиращите се там дървета. Те вече са нарушили изцяло тротоара и възпрепятстват преминаването на пешеходци и майки с колички.
При осъществяване на ремонта ще бъдат обособени места за нови дървета, които ще заменят премахнатата растителност. Избрани са видовете обикновен явор и шестил. Живущите в района споделиха, че отдавна очакват това решение. Общо беше мнението, че подмяната на дърветата, компроментирали тротоара, е неизбежно.
Бяха поставени въпроси за продължаване на тротоарите и ремонта им от отсрещната страна на улицата, като заместник-кметът г-н Ангелов увери присъствалите на срещата, че реализацията на ремонтните дейности във всички населени места от общината ще стават поетапно, но е планирано желаното от тях продължение.


spodelime.com

Коментари