ДОПИТВАНЕ ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП

 От 27 юни до 2 юли предстои допитване до членовете на БСП относно издигането на кандидатура за президент. То ще включва 2 основни проблема, които партията трябва да реши. 

1.По какъв начин БСП ще участва на президентските избори.
2.С кои партии БСП е допустимо да преговаря за евентуална коалиция
Това съобщи Кметът на Община Троян и член на Националния съвет на БСП г-жа Донка Михайлова на 7 юни на партийно събрание в с.Врабево.
           Тя допълни още, че на заседанието на Националния съвет на 4 юни в София е имало доста бурни, поляризирани дебати за това дали трябва да бъде излъчена партийна кандидатура или да се приеме една кандидатура на личност, която не е член на партията, тъй като това, от своя страна може да привлече повече гласове. Така се е стигнало до решението всички партийни членове да могат да изкажат своето мнение. Антон Кутев е ръководител на комисията по допитване.
          На партийното заседание в с. Врабево хората ентусиазирано обсъдиха и двете възможности, включени в предстоящата анкета. Г-н Заяков обаче изрази съмнение относно правилната методология на допитването за президент.“Как човек да знае дали да се коалираме например с АБВ, след като г-н Първанов открито говори за Президентска република“, каза той.
           На събранието присъстваха Председателят на Общинската организация на БСП Троян Росен Веселинов , заместник председателят Димитър Вучков и общинският съветник Марин Петков.
       „Да си спомним за миналото, да помислим къде сме в момента и какво ни предстои в бъдеще“, завърши дискусията по партийни въпроси Председателят на Общинската организация на БСП Троян Росен Веселинов. Той раздаде на присъстващите новите членски карти и им пожела здраве и да продължат активната си работа за партията, за да може тя да бъде припозната от повече съмишленици и симпатизанти, вярващи в левите идеи.

                                                                          Христина Петрова
http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари