Най-успешният български диджей и продуцент в чужбина е троянец с много имена

1 и 2 юли, в Парка на Летище София ще се състои HippieLandia Music Festival

Хипиландия е фестивал за хората със свободен дух, които искат да се отпуснат на облак от зареждащи звуци. Позитивното настроение е гарантирано с Иван Шопов или Cooh (дръм енд бейс), Balkansky (дъбстеп), Drum Kid (техно), Underhill (експериментален трип хоп) . Имената са от неговите проекти..
"Израснал съм в гр. Троян и закърмен с любов към Балкана, винаги се стремя да показвам на моите слушатели неговата красота и епичност. В Троян учих керамика и рисуване и свирих в пънк-метъл групата на училището, а след като завърших гимназията там, дойдох в София за да уча в Художествената Академия, където завърших специалност Графика през 2006та. От малък обичам да рисувам и да свиря на различни инструменти, за това и сега когато правя електронна музика, всеки път се забавлявам много рисувайки звуци.
Бях на 15, когато за първи път хванах бас китара, за да се науча да свиря на нея и да си направим училищна група с моите съученици в Троян. Подтикна ме желанието да бъда като любимите му музиканти. Исках да мога да свиря техните парчета и така да се докосна по-отблизо до музиката, която ме вдъхновяваше."
Това казва  COOH в интервю пред http://www.teenproblem.net/ 

Имал си доста турнета на най-различни континенти. Кой е любимият ти град и защо?
 

Да, бил съм на много места, но най-много обичам България. Троян е моят град, но София е прекрасна също. А от пътуванията ми, като любимо място си остана Дънедин в Нова Зеландия. Там е единственото място, което има красотата на България, смесена с магията на свободния свят. За партита най-добре се чувствам в Португалия, там публиката полудява на моите парчета, но не отстъпват и на Българската публика!
На фестивала  с него ще участват  и квартет Авигея.

Много проспериращ състав. Пеят както обработен така и автентичен фолклор. Александра Василева (сопран), Ралица Кирилова (сопран), Милена Великова (мецосопран) и Сибина Раденкова (мецосопран). Квартетът е създаден през месец октомври 2015 г. Името на групата е вдъхновено от Стария завет. Авигея е една от жените на цар Давид. Този състав обединява млади талантливи певици с мисията да възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното ни богатство. Всяка от певиците в състава има опит и изпълнителски постижения, но новата формация ги събира, за да реализират своите смели творчески мечти. Те вярват, че заедно ще достигнат до непознати и в същото време така близки до всеки от нас кътчета на националното ни наследство.
  Накрая на интервюто троянската гордост Иван Шопов пожела

Бъдете усмихнати и не си губете времето с негативни мисли и действия. Творете с ръцете, ушите и очите - всеки го може, стига да опита поне веднъж :)

Който има възможност нека посети този фестивал. И разтовари от негативните  емоции.И после да разказва..
по материали на http://www.teenproblem.net/ 

и БИНАР


spodelime.com

Коментари