Всички допуснати проекти за участие в Общинската програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“бяха одобрени

Вяра Данчева - европейската златна  медалистка
по ориентиране
представя  проекта -победител
на
 Сдружение"Клуб по ориентиране Хемус"
"Спорт и здраве  за децата"
подобряване на материалната база
И през настоящата 2016 година, Община Троян предостави възможност за участие в Общинската програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“. 

През 2000 г. ШАРС, в сътрудничество със сдружение „Болкан асист“, финансира първа (пилотна) фаза на Програма „Обществен форум“ в 6 старопланински общини. Втората фаза (2002–2003) включва още 3 общини, а в следващите етапи се присъединяват над 10 нови. Като партньор на ШАРС се включва и Фондация за развитие на местното самоуправление.
След пилотната фаза към всеки обществен форум се учредява фонд, от който по решение на участниците се финансират малки проекти за решаване на някои от идентифицираните проблеми. Средствата на фонда се осигуряват съвместно от ШАРС и общините. Програмата приключва през 2007 г. Община Троян участва в първите две фази на програмата, а след 2004 продължава прилагането на форум формата самостоятелно. Областите на дебатите са общинският бюджет, управлението на местните финанси, местните данъци и такси и други важни за развитието на общината въпроси. Обществените форуми в Троян всяка година включват и разпределянето на общинския Фонд за проекти на граждани, граждански организации и неформални групи. До 2011 г. размерът на фонда е до 20 000 лв. През 2012 г. той е увеличен на 35 000 и остава такъв и през 2016 г. 

Тази година участваха  17 проекта, бяха допуснати 13  на  брой.  Те бяха  одобрени.  Присъстваха кмет и зам.кметове , председателя на ОбСъвет и общински съветници, граждани, спортисти, представители на сдружения и организации в Троян.
За пръв път всички пръв път всички проекти  са одобрени. 
Снимки от събитието

































Ралица Попова
за 5-ти път модератор





Димитър Зунев





Елеонора Авджиева - Музей на занаятите














с.Шипково


с.Шипково



с.Орешак






ТД'Амбарица"

Дебнево



Добавете надпис





Дълбок дол





















































http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари