ПО- БЛИЗО ДО ХОРАТА


     
 „Нас ни е имало 125 години. Ще ни има и в бъдеще“, заяви Председателят на Общинската организация на БСП Росен Веселинов на поредна среща със съпартийци в с.Голяма Желязна на 7 юни.
Новото ръководство според него вкарва нещата в реални и икономически обосновани стъпки. Самият лозунг на 49 Конгрес на БСП е „Суверенна, социална и справедлива държава“.  И трябва да се знае, че ние сме алтернативата на досегашното управление, каза още той.
           На срещата присъстваха и общинските съветници от БСП д-р Валя Александрова и Станислав Съев. Обсъдени бяха както новите визии за развитие на партията , така и как тя може да действа по- разгърнато чрез местните структури. Обявено беше, че през септември тази година ще има изява на младежите от БСП на територията на с.Голяма Желязна.
         
 Близо 3 часа продължи дискусията по важни въпроси  и проблеми на България. Общинският съветник Станислав Съев направи обстоен анализ на политико- икономическата ситуация в страната.“Време е да кажем, че искаме живот на достойни българи, а не на втора ръка хора в Европа“, каза той.
           Зам. Председателят на Общинската организация в Троян д-р Валя Александрова изрази желанието на ръководството на БСП в Троян да бъдат привлечени повече симпатизанти и партийци, тъй като членската маса в Общината наброява около 400 души към момента. Но радостното според нея е, че на кметските избори миналата година спечели именно нашият кандидат г-жа Донка Михайлова. Социалната насоченост в нейната програма беше много силна. Тя се изпълнява и в момента с намаляването на безработицата в нашия град , както и с по- ниските местни данъци.
          „Това, което започна като тенденция на партията- едно отваряне и добрононамереност  трябва да е мотото на нашата партия“, допълни още тя.

           С думите“ Хората искат да живеят по-добре , хората искат да живеят заедно“ завърши тази топла и приятна среща и се роди идеята за отворени партийни събрания и дискусионни форуми.
                                               
                                                        Христина Петрова
ПГМЕТ - Троян http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари