Доброданец дари спортни екипи за деца от тетевенско село

архивна снимка на 24 часа
Ислям Атакан е удостоен
с награда  -"Достоен Българин"
пред години
Децата от НУ "Любен Каравелов" в тетевенското село Бабинци получиха дарение спортни екипи от семейството на Ислям Атакан, който бе сред отличените достойни българи за 2014 година.
Преди месец той разговарял с областния управител Ирина Митева и споделил желанието си да зарадва деца със спортни принадлежности. Митева го посъветвала да направи прекрасния си жест в Бабинци.
Преди дни високо в планината, където е построено селото, се изкачили дарителите Ислям Атакан и съпругата му, областният управител Ирина Митева и кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Спортни екип и тениска получило всяко дете, а топки, шах и други уреди предоставили на училището.
Ислям Атакан е фелдшер по професия, през зимата живеят със съпругата си в Истанбул, а в летните месеци се прибират с България, в троянското село Добродан.
Атакан   в читалището  на Добородан със собствени средства е създал тенис-клуб, който функционира няколко години. Той е бил шампион по тенис на маса на България, треньор е и тренира отбора.
"Когато съм в Турция събирам средства, а когато се върна тук ги дарявам за различни каузи", обясни жеста си той и заяви категорично, че ще продължи да прави добрини.
24 часа
spodelime.com

Коментари