Съдът уважи оспорването от Кмета на Община Троян и обяви за нищожно решение на Общински съвет – Троян

Кметът на Община Троян оспори решение на Общински съвет-Троян общински съветници да участват в състава на комисии за провеждане на процедури по обществени поръчки. 

Според решение на Общинския съвет от месец ноември, пет общински съветника следваше да бъдат канени при провеждане на процедури по Закона за обществени поръчки. Още в хода на заседанието Михайлова определи това решение като незаконосъобразно, като подчерта, че то крие риск от некоректни действия при определянето на изпълнители на поръчките. Въпреки това съветът прие решението с гласовете на мнозинството в Общинския съвет. На следващото заседание Михайлова върна решението за преразглеждане. След известни изменения то беше гласувано отново. 
Това решение не беше оспорено и от областния управител. В крайна сметка съдът реши спора като прие тезата на кмета Донка Михайлова за основателна. 
В решението на Ловешкия административен съд се казва „В случая оспореното решение на Общински съвет Троян е прието от некомпетентен по материя орган, което обуславя извод за неговата нищожност“.
Станислава Цукева


http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари